MICHELIN Pilot Super Sport, csúcstechnológiás abroncs az új BMW M6-ra

 Három technológia egyedülálló kombinációja
Piaci bevezetésétől, vagyis 2012 nyarától kezdve a BMW M6-ot kizárólag MICHELIN Pilot Super Sport abroncsokkal szerelik, melyet három technológia egyedülálló kombinációja jellemez: a Twaron®-nal megerősített övbetét, a Bi-Compound futófelület és a Variable Contact Patch 2.0

A Twaron® övbetét egy nagy sűrűségű, elsősorban repülőgépeknél és katonai védőfelszereléseknél alkalmazott rost, melynek legfontosabb jellemzője nagy szakítószilárdsága. Az egyszerre erős és könnyű Twaron® ötször olyan ellenálló, mint az azonos tömegű acél. Változtatható feszességének köszönhetően az övbetét jobban megfeszíti a futófelületet, mint a vállakat. Ennek következtében, a centrifugális erő hatékonyabban győzhető le, és a nyomás egyenletesebben oszlik el.

Az eredetileg versenyabroncsokhoz kifejlesztett Bi-Compound (kétkeverékes) technológia különböző gumikeveréket használ a futófelület bal és jobb oldalán. A külső részen alkalmazott elasztomer biztosítja a kivételes ellenállást az éles kanyarokban, míg a belső oldalon egy másik elasztomer a különleges futómintázattal együtt lehetővé teszi, hogy az abroncs vizes aszfalton áttörje a víz felszínét és megtapadjon út legkisebb egyenetlenségein is.

A Variable Contact Patch 2.0 innovatív tulajdonsága az, hogy a felfekvési felület alakja, az aktuális vezetési körülményektől függően változik, biztosítva ezzel a jármű tökéletes irányíthatóságát. Ennek köszönhető, hogy a felfekvési felület alakja a kanyarokban ugyan változik, de az úttal érintkező gumi mennyisége változatlan marad.

E három technológia egyesítése biztosítja azt a vezetési élményt, amelyet a BMW M nyújt; ez elsősorban a pontos kormányzást, a sportosságot és a biztonságot jelenti, az utakon és a versenypályán egyaránt. Ráadásul a MICHELIN Pilot Super Sport kimagasló kilométer-teljesítményt kínál, ami a márka hagyományos védjegye. Ez a teljesítmény-egyensúly tükrözi a versenypálya és a hétköznapi felhasználás közötti sikeres technológia transzfert és tovább erősíti az autógyártóval kialakított szoros együttműködést, mely néhány évvel ezelőtt a BMW M5 projekttel kezdődött.

Összesen 1200 prototípus és 1000 sorozatgyártást megelőző abroncsot gyártottak, vizsgáltak és teszteltek extrém körülmények között. A németországi Nordschleife versenypályától a franciaországi Ladoux-i tesztpályákig, az abroncsokat alapos pálya- és közúti teszteknek vetették alá. Ezek a tesztek rendkívül fontosak a BMW és a Michelin számára egyaránt, mivel mutatják a kimagasló teljesítmény iránti közös elkötelezettségüket.

Legyél az első hozzászóló "MICHELIN Pilot Super Sport, csúcstechnológiás abroncs az új BMW M6-ra" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*