Mobilapplikációra kerül az uniós országok határhelyzete

Nyár óta mintegy 8 millióan keresték fel az Európai Bizottság által elindított Re-Open EU nevű weboldalt, így azt most mobilalkalmazás formájában is elkészítették – írta a hvg.hu.

A cikk emlékeztet, hogy az Európai Bizottság (EB) még a nyáron indította el a Re-open EU nevű honlapot. Az oldal célja, hogy valós idejű tájékoztatást nyújtson a határok helyzetéről és a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról.

A weboldal annyira népszerű lett – az EB szerint 8 millióan keresték fel a júniusi indulás óta –, hogy az Európai Bizottság úgy döntött, kiadják a Re-Open mobilalkalmazását is, amit androidos eszközökre, valamint iPhone-okra és iPadekre is letölthetnek a felhasználók. Az EB közleménye szerint a mobilalkalmazásnak köszönhetően az uniós polgárok egyetlen online felületen találhatnak naprakész és átfogó tájékoztatást a 27 uniós tagállamban, valamit Izlandon,
Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban kialakult egészségügyi helyzetről, és az egyes országokban bevezetett biztonsági és utazási intézkedésekről.