Most Ukrajnában terjeszkedik a Wizz Air

Nagyszabású bővítést indít az ukrán piacon a társaság, ahol az eddigiekhez képest dupla akkora kapacitással lesz jelen. A döntés előzménye, hogy Ukrajna 2021. október 12-én az Európai Unióval közösen aláírta a Nyitott Égbolt egyezményt.

A légitársaság öt vadonatúj, korszerű Airbus 321 repülőgépet telepít a Kijevi Nemzetközi Repülőtérre, amelyek nagy részét 2022 nyarától fogja üzemeltetni. A befektetéssel a Wizz Air kétszeresére növeli kapacitását a repülőtéren, és 12 olyan új úti céllal lepi meg az utazni vágyókat, mint Párizs, Brüsszel, Eindhoven, Nizza, Barcelona, Madrid, Alicante, Málaga, Porto, Palma De Mallorca, Hanía vagy Bázel. Ezen felül a WIZZ további két új Airbus 321 repülőgéppel bővíti a Lviv Nemzetközi Repülőtér kapacitását is, amelynek segítségével 9 új útvonal kerül a légitársaság menetrendjébe, köztük Madrid, Athén, Thesszaloniki és Treviso.

A bővítésnek köszönhetően a WIZZ utasai már idén decembertől igénybe vehetik az új járatok egy részét, míg több közülük a jövő évi nyári időszakkal nyílik meg. A magyar utasok számára szintén örömteli a hír, hiszen a növekvő repülőgépállomány lehetővé teszi, hogy három helyett már hét járat is repüljön Budapest és Kijev között.