Nagy ráncfelvarrásba kezdett a MINI

Húsz év telt el azóta, hogy a modern MINI első képviselői megjelentek az utakon, a legújabb modellgeneráció pedig ismét legjobb formáját nyújtja.

A brit márka felélesztésekor kitűzött cél, amely a kisautó-szegmens prémium modelljeinek megteremtését vetítette előre, mára egyedülálló, világméretű sikertörténetté érett. A MINI ma egyet jelent az összetéveszthetetlen ruhában kínált agilis vezethetőséggel, amely ráadásul mind technológiai fejlettségét, mind minőségét tekintve a legmagasabb szintet képviseli – írja közleményében a gyártó.

„A legújabb frissítéssel a MINI megérkezett abba a fejlődési szakaszba, amelyben már nem csupán a megjelenés és a megbízhatóság, de a prémium minőség tekintetében is példaként szolgál a kisautó-szegmensben” – fogalmazott Bernd Körber, a MINI márka vezetője. „A MINI stílusteremtő egyéniség, amely kiemelkedik a tömegből és időről időre újraálmodja önmagát” – tette hozzá.

A háromajtós, az ötajtós és a cabrio MIN legújabb kiadásának piaci bevezetése 2021 márciusában veszi kezdetét. A megújuló modellekben olyan innovációk lesznek, mint például az úgynevezett Multitone Roof, színátmenetes tetőfényezés, nagyobb biztonságot nyújtó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, és az, hogy a MINI-k minden eddiginél személyre szabhatóbbak lesznek.

A megújuló modell motorpalettáján három-, illetve négyhengeres erőforrások sorakoznak. Az 1.5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotor Magyarországon 136 lóerő maximális teljesítménnyel, a kétliteres, négyhengeres benzinmotor pedig 178 lóerő és 231 lóerő maximális teljesítménnyel válik elérhetővé. 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorjával a MINI Cooper SE zéró emissziójú vezetési élményt nyújt.