Napi járat indult Budapest és Kijev között

Ukrán járat indult Budapest és Kijev között

Az Ukraine International Airlines napi járatot indított Budapest és Kijev között.

Az ukrán nemzeti légitársaság június közepétől naponta közlekedtet 183 személyes Boeing 737-800-as gépeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a kijevi Boriszpil repülőtér közötti. A menetrend szerint a járat minden nap fél háromkor érkezik Budapestre, és 15.20-kor indul vissza az ukrán fővárosba, ahová mintegy egy óra és negyvenöt perces repülés után érkezik meg.

Jurij Mirosnyikov, a légitársaság elnöke a járatnyitás alkalmából elmondta: az összesen 41 darab Boeing 767-es és Boeing 737-es típusú repülőgéppel rendelkező ukrán nemzeti légitársaság 5 év szünetet és teljes átalakulást követően tér vissza Budapestre, új járatuk az üzleti utazók és a turisták igényeit egyaránt kiszolgálja.

Ukrán járat indult Budapest és Kijev között

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete nagykövete szerencsés egybeesésnek nevezte, hogy országa és az Európai Unió közötti vízumkényszer eltörlése után alig egy héttel indulhatott el az új járat, amely a gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fontos előrelépésnek nevezte az új járatok elindítását, mivel így mostantól mindkét kijevi repülőtér elérhető lesz Budapestről, egyúttal átszállási lehetőség is nyílik fontos ázsiai úti célok – többek között Teherán, Jereván, Bangkok, Amman vagy Almati – felé.

Legyél az első hozzászóló "Napi járat indult Budapest és Kijev között" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*