Ha gyógyvizekről esik szó, Hévíz neve, a tradíciók és a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, természetes termál tavának köszönhetően az elsők között merül fel. A város önkormányzata folyamatos turisztikai fejlesztésekkel igyekszik még vonzóbbá tenni a települést, így a legendás fürdőhely ma már nemcsak a gyógyulni vágyók paradicsoma, hanem azoké is, akik nagy hangsúlyt fektetnek az egészség megőrzésére, a prevencióra. Ennek szellemében nyitotta meg szerdán kapuit Hévíz új gyöngyszeme, a négycsillagos Bonvital Wellness & Gastro Hotel, amely a Tófürdő közvetlen közelében várja vendégeit.
Prémium minőség, exkluzív spa részleg: wellness és a gyógyászat területére fókuszáló szolgáltatásokkal, modern gasztronómiát képviselő bisztró – többek között ezzel is büszkélkedhet a frissen átadott hévízi Bonvital Wellness & Gastro Hotel. A tizedik születésnapját ünneplő Accent Hotels lánc 17. szállodája összesen kilencven szobával várja a vendégeket, így inkább a kisebb méretű, intim hangulatú hévízi hotelek közé tartozik. Ezért is lehet ideális választás elsősorban a párok számára, ugyanakkor a modern bisztrójából leválasztható, jól felszerelt különtermével tökéletes helyszín nyújt akár 50 fős rendezvények és meetingek lebonyolítására is.
Kovács Nikoletta hoteligazgató a megnyitó beszédében elmondta, hogy egy hosszú, másfél éves építkezési időszak áll mögöttük, most viszont egy következő feladat elé néznek, még pedig hogy Hévíz vezető szállodájává tegyék a Bonvitalt. „Adott a tulajdonosi kör, az üzemeltetés szakértelme, mindehhez pedig egy kiválóan felkészült személyzetet is sikerült összeválogatnunk. Jó csillagzat alatt születtünk” – mutatott rá. Az igazgató szerint mindez garancia lehet arra, hogy a Bonvital Hévíz meghatározó szállodája legyen.
Papp Gábor, Hévíz polgármestere arról beszélt, hogy a város örül az új szállodának, hiszen az egyúttal több vendégéjszakát és növekvő idegenforgalmi adóbevételt is jelent. „Szerintem helyes a hévízi hoteltulajdonosok felfogása, amely szerint örülni kell a konkurenciának. Mi is abban vagyunk érdekeltek, hogy nagyobb legyen a verseny” – jegyezte meg. Hozzátette, hogy mivel Hévíz városként a napokban ünnepli a 25 éves születésnapját, egy szálloda átadójánál jobb ajándékot nem is kívánhatott volna magának a település.
A négycsillagos, prémium kategóriás Bonvital főleg a wellness-szolgáltatások terén nyújt kiemelkedőt, de ezek mellett prevenciós és rekreációs funkciókkal is bír. Rendelkezik például saját sóbarlanggal, amely kiváló megelőző kezelést jelent a légzőszervi panaszokkal küzdőknek. A hotel szolgáltatásai között a beauty és fitness lehetőségek is megtalálhatók, a kínálat egyik különlegessége az ún. hydrorider, amely egy speciális víz alatti bicikli fizikoterápiás célokra, de személyi edzésekre is használható. A Bonvital menedzsmentje arról is gondoskodott, hogy a mozgásra vágyók impozáns környezetben tudjanak felfrissülni: a modern design szerint épített medencetérből és a jakuzziból rálátás nyílik a hévízi sétálóutcára. A testmozgás fáradalmain végül a pihenőtérben lehet átlendülni, amelyet a 30 és 40 Celsius-fok közötti hőmérsékletre felmelegített tepidárium tesz különlegessé.
A szálloda „Brix Bistro” névre keresztelt a la carte éttermét is megéri kipróbálni, már csak azért is, mert a fő specialitása, hogy helyi termelőktől származó élelmiszerekből dolgozik, amit kávé- és koktélkülönlegességek széles kínálatával koronáz meg. A gazdag gasztronómiai választékhoz természetesen széles borlap is dukál, azt pedig, hogy mit is tud a Brix a szálloda vendégein túl bárki próbára teheti.
A városba érkezőknek azonban érdemes Hévíz egy másik arcát is felfedeznie, melynek középpontjában a bor és a gasztronómia szerepel. A település számos, magas színvonalon működő pincészete és étterme remekül visszaadja a borvidék jellegzetes borainak aromáját, valamint a zalai ízeket. Érdemes egy kiváló ebédet vagy vacsorát elfogyasztani a páratlan kilátással büszkélkedő Római Pince Étteremben, Hévíz legkedveltebb kirándulóhelyén, a falusias jellegű Egregyen, ahol a tradicionális (pl.zalai) ételek mellett a nemzetközi konyha remekei is megtalálhatóak, borlapuk pedig a legismertebb magyar borvidékek kiváló minőségű borait kínálja. Apropó jó bor! Ajánljuk a Szászi Birtok meglátogatását, ahol ökológiai gazdálkodással művelt; kézzel metszett, válogatott és szüretelt szőlőből készített borkínálatát jellegzetes badacsonyi fajták teszik ki, egy-két nemzetközi szőlőfajtával kiegészítve. És aki mindezek után egy kis mozgásra vágyna, az utca elején lévő Tourinform Irodában székelő High-Tech Sportok Bázis kínálatában többféle segway túra közül választhat, és Hévíz szebbnél szebb útvonalán élvezheti a szabadság és a természettel való egyesülés utolérhetetlenül felszabadító érzését.
Az élet luxusa ugyan a magunkra fordított minőségi idő, azonban egy ilyen környezetben ez maga a tökéletes befektetés, nem beszélve arról, hogy még a négylábú kedvencét sem kell otthon hagynia. Élvezze Hévíz és a Bonvital Wellness & Gastro Hotel vendégszeretetét! Cserélje a partnere masszázsát profi kezekre, az otthoni kádját jakuzzira, a fürdőszoba gőzét szaunára, vegyen részt egy gasztro-kalandban, és testileg-lelkileg feltöltődve léphet ki néhány nap pihenés után a szálloda kapuján, hogy újult erővel, megszépülve térjen vissza a mindennapokba.
Legyél az első hozzászóló "Négy csillag tündököl Hévíz fölött: megnyílt a Bonvital" című cikkhez