Titkos szállodai alagút Marrakesh szívében

Royal Mansour, Marrakesh; Fotó: Alan Keohane/still-images.netRoyal Mansour, Marrakesh; Fotó: Alan Keohane/still-images.net

Elegáns belső udvarokon keresztül vezet az út egy exkluzív kertbe, ahol a vendégek szívesen időznek. A különleges hangulatot a Royal Mansour Marrakesh Hotel nyújtja, mégpedig nemcsak a különlegesen jól képzett szállodai személyzettel vagy Yannik Allénoval, a szálloda 3 Michelin-csillagos francia sztárszakácsával. Az igazi ok, amely a hotelt annyira különlegessé teszi, a föld alatt rejlik.

A Royal Mansour Hotel  - Marrakesh királyi városában álomszerű luxust kínál

A Royal Mansour Hotel  – Marrakesh királyi városában álomszerű luxust kínál

Marokkó egyik vonzereje zegzugos óvárosaiban és a mórok hagyományos arab építészetében rejlik. Különösen nagyvárosai, mint Casablanca, Agadir vagy Marrakesh vonzanak rengeteg látogatót.

Marrakeshben van egy rendkívüli különlegességgel megáldott szálloda, amelynek alagútja, sőt alagútrendszere van. A luxushotel föld alatti közlekedő rendszerét egészen határozott céllal tervezték és építették meg… A Royal Mansour Hotelről beszélünk, amely Marrakesh szívében áll, és a történet is legalább annyira exkluzív, mint a szálloda: 2010-ben nem kevesebb, mint maga a marokkói király döntött személyesen a szálloda megnyitásáról.

SZÍNTISZTA EGYEDISÉG – KIRÁLYI ÉLET

Aki Marokkóba megy szabadságra, hamar belejön, hogy kell a királyi életben megmártóznia

Aki Marokkóba megy szabadságra, hamar belejön, hogy kell a királyi életben megmártóznia

A vendégek extravagáns elhelyezése céljából 53 hagyományos arab stílusú udvarházat, ún. „Riad”-okat építettek meg. Tehát itt nem hagyományos szállodai szobákról beszélünk, hanem sokkal inkább egyedi kis lakásokról, amelyekben a vendég szuper gyorsan otthon érezheti magát. Egy-egy ilyen „Riad” nagysága 140-től 600 m2-ig terjed, és mindegyik saját privát kerttel és tetőterasszal  is rendelkezik. „Ahol az álmok életre kelnek, és nagy érzelmek születnek” – így hangzik a szálloda honlapjának szlogenje.

Csupa fehér és csipkeszerű a tradicionális Spa részleg

Csupa fehér és csipkeszerű a tradicionális Spa részleg

TITKOS ALAGUTAK A MAGÁNSZFÉRA MEGŐRZÉSÉRE

A luxushotel legfőbb érdekessége a vendégek számára nagy titok – és ennek így is kell maradnia. Hogy a szálloda dolgozói ne zavarják a vendégeket, a szálloda építésze, Karim Chakor egy olyan alagútrendszert alkotott meg, amely az egyes udvarházak ALATT fut, és csakis a szálloda 500 alkalmazottja használhatja. Így tudnak a szállodai szerviz dolgozói – akiket a szálloda zsargonjában Butler-eknek hívnak –  titokban felbukkanni, és eltűnni, ezért a vendégek senkit nem látnak az udvarházak között közlekedni. A vendégnek az a benyomása, mintha szellemkezek hoznák rendbe a szobáikat.

Így néz ki egy vendég-udvarház:

FOTÓ NINCS RÓLA!

A Royal Mansour varázslatos „alvilágába” nemigen kap senki bepillantást. „Az alagútrendszert csakis a szálloda dolgozói használhatják” – mondja Kenza Zizi, a luxushotel igazgatónője.

Éppen ezért fotót sem akarnak róla nyilvánosságra hozni. Ennek biztonsági okai vannak, másrészt a szervizalagutak külleme és stílusa semmiképpen nem reprezentálja magát a hotelt. Aki ennek ellenére szerencsét akar próbálni, és mindenképpen rá szeretne jönni, hogy milyen titkos ajtókon keresztül settenkedik be lábujjhegyen a szobalány és a room service személyzet a vendég-udvarházakba, éjszakánként már csekély 1.500 euróért foglalhat magának szobát a Royal Mansour-ban. De csak elő- vagy utószezonban, mert a főszezoni ár éjszakánként 1.800 euróba kerül illetve ettől felfelé, az udvarház nagysága szerint.

A legnagyobb udvarházban 4 hálószoba és 5 fürdőszoba található, és potom 50.000 eurót kell csak érte lepengetni egy éjszakára. Rendszerint vezető politikusok és a nemzetközi gazdasági élet hatalmasságai szoktak itt megszállni, amint ezt a szálloda igazgatónője elárulja. Természetesen még ezek a VIP vendégek sem láthatják a föld alatti alagútrendszert.

Videó a teljes hotelről:

– K. Strompf –

 

Legyél az első hozzászóló "Titkos szállodai alagút Marrakesh szívében" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*