Németország már készül a jövő nyárra és a turistákra

Fotó: DZT

“Fedezze fel a kellemes nyári estéken Észak-Németország romantikus téglaépítészetét vagy evezzen egyet valamelyik városi erdőben. Kóstoljon finom borokat városközeli pincékben vagy hódítsa meg a mesevárak egyikét. Ez nem boszorkányság: hiszen a német nyár varázsa valóssággá válik, ha végre újra itt lesz az ideje. Álmodozzunk kicsit előre!” – így invitál a járvány utáni időkre németországi kirándulásra aNémet Turisztikai Hivatal (DZT).

Mi vajon az urbanana? – nem csupán egy úticél

Ez egy utazási élmény és egy életfilozófia. A kíváncsiság arra ösztönzi az utazókat, hogy felfedezzék ezt a gyakran nem eléggé méltatott nagyvárosi régiót. A folyamatosan változó Ruhr-vidék, a művészi Düsseldorf és az eklektikus Köln a tökéletes kalandokkal teli urbán hármas!

Mágikus pillanatok előszele

Timber framing houses Quedlinburg old town, Germany

A jégmadár párocska Berlin szélén – lenyűgöző! A történelem nyomdokain, mint a Hohenzollern-várban Tübingen déli részén – fejedelmi! A németországi nyár igazán mágikus lehet: az UNESCO fagerendás csodavárosban, Quedlinburgban ugyanúgy, mint a túrázók álomkanyarjában Saarlouisnál. Varázskalapunk karimájáig tele van meglepetésekkel.

Színtiszta felülülésre várva

Nyári boldogság minden kapitány, evezős, búvár vagy vízrajongó számára, hogy a tavak és a tenger ilyen közel vannak: Északi-tenger és az Alster? Hamburg! Európa legnagyobb vízi sportterülete? Waren an der Müritz! És akkor még itt lenne a világ legmagasabb hideg vízi gejzírje Andernachban. Ugye milyen klassz?
Fel a vízre, fel a vitorlákkal!

A tudomány nyomában

Az utazás tanulás is – mindenkor. Néhány helyszín pedig az ismeretek igazi tárháza: mint Stuttgart, ahol megismerhetjük az autó történetének kezdeteit, vagy a Hanza-város Greifswald, a téglagótika bölcsője. Ha pedig az élvezeteknek is hódolni szeretnénk közben, akkor irány Würzburg, a német bortermelés Mekkája!

Titkos történetek, ódon falak

Goethe, Luther, Disney: a költő élvezte a Belvedere-t Weimar mellett, a reformátor az eisenachi Wartburg-várban rejtőzött el, míg a Neuschwanschtein-kastély Füssen mellett megihlette a rajzfilmmágust. Németország telis-tele van csodás kastélyokkal és várakkal – és érdekes történetekkel.

A városi erdők szépsége

Wiesbadenben a városi jövés-menés összenőtt a zöldben való felüdüléssel a számos erdő miatt. Heidelberg városi erdejében pedig gombákat és gyógynövényeket gyűjthetünk. És Lipcse ártéri erdeje? Vízben és madarakban páratlanul gazdag.