Németország nyerő a turizmus oldalon

„A németországi beutazó turizmus növekedése továbbra is folyamatos, amely az incoming pozitív féléves mérlegében is megmutatkozik. Az első félév növekedése megerősíti előrejelzésünket, miszerint 2012 összesített mérlege harmadszor a sorban megdönti a külföldi vendégéjszakák rekordját” – mondja Ernst Burgbacher, a Bundestag tagja, a Gazdasági és Technológiai Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára és a kormány a középosztályért és turizmusért felelős megbízottja.

„A válság ellenére az úticél Németország az első félévben nagyon jól tartotta elért eredményeit. A következő hónapokban a beutazó turizmus további fejlődését leginkább az üzleti utazási forgalom növekedése határozza meg, amely így befolyással bír a németországi incoming éves eredményére is. Hiszen az Európából érkező vendégek majd harmada üzleti céllal keresi fel Németországot” – egészíti ki Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

Az idei év első félévében sikerült megtartani a magyarországi vendégéjszakák növekvő tendenciáját. A tavalyi évhez képest 18 százalékkal nőtt a magyar piacról Németországba látogató vendégek száma januártól júniusig. A Németországba irányuló, kikapcsolódási célú magyar utazások 34 százaléka felfedezőút, amelyek főként városlátogatás és körút formájában valósulnak meg. Nagy népszerűségnek örvendenek a szabadidőparkok, az UNESCO –világörökség helyszínei, a borvidékek, és a különböző túraútvonalak.

Legyél az első hozzászóló "Németország nyerő a turizmus oldalon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*