Noszvaj: húsvéti tojásvadászat és terepfutóversney

A VI. Noszvaji tojásvadászat és a II. Oxigén tojásvadász terepfutóverseny lesz a hevesi településen 2015. április 5-én, vasárnap. A tojásvadászat több kategóriában indul a De la Motte-kastély elől 10 órától. Családoknak és baráti köröknek lehet kis körön és nagy körön indulni felderítésre gyalogosan. A futók közben a falut körülölelő erdei utakon versenyeznek a futóverseny keretében. A családi program alatt jut idő ejtőzni a természetben, kóstolni a nyitott portákon, és szurkolni a terepfutók életteli, derűs társaságának!
Ez a program évek óta nagy kaland mindenkinek, korra, nemre való tekintet nélkül.
A tojások keresése közben nem csupán kirándulhatnak a résztvevők, hanem izgalmas nyomozásban és falusi vendégvárás közben gyűjthetnek élményeket. Lehet íjászkodni, célba dobni, kisállatot simogatni.
A terepfutóverseny védnöke Németh Csaba ultrafutó. Két távon lehet indulni: egy kör 13,5 km vagy két kör 27 km. A versenyzők komoly nyereményekre számíthatnak az Oxigén Hotel****SUPERIOR&Family&Spa jóvoltából! Négy kategóriában hirdetnek fődíjat.
Idén váltóban is lehet futni a távot: háromfős, koedukált csapatban, családdal, barátokkal, kollégákkal. Ebben a kategóriában az első futó 5 kilométert tesz meg emelkedő terepen Várkútig, A második futó ereszkedő terepen 5 kilométert a Westel-toronyig, a harmadik futó 3,5 kilométert tesz meg a célig, a kastélyig.
A verseny tömegrajttal indul 10 órakor. Regisztrálni a helyszínen lehet 8 órától, illetve a www.noszvajirendezvenyek.hu oldalon!

Húsvéti vendégváráskor, a Gazdaházban a hagyományoké lesz a főszerep április 6-án, hétfőn. Kemencés süteményekkel, néptánccal, zenével, kézműves vásárral, gyerekszínházi előadással, kézműves foglalkozással várják a vendégeket, akik kézműves élelmiszerekből bevásárolhatnak, közvetlenül termelői árakon.

Bővebben: www.falusi-vendeghazak.hu, www.noszvaj.hu

Legyél az első hozzászóló "Noszvaj: húsvéti tojásvadászat és terepfutóversney" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*