Nyári utascsúcs a Wizz Air-nél

A Wizz Air a június és augusztus közötti időszakban közel 13 millió utast szállított, ez a múlt év azonos időszakához képest 76 százalékos utasforgalom-növekedést jelent.

A nyár során a Wizz Air hálózatának bővítését is folytatta: mintegy 63 új útvonalat és 38 változatos új úti célt nyitott meg az utazni vágyók számára Európában és azon kívül. A légitársaság flottája június és augusztus között 13 vadonatúj Airbus repülőgéppel immáron 165-re bővült.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy rekordmennyiségű utast juttathattunk el úti céljára a nyári szezon csúcsidőszakában, különösen, ha figyelembe vesszük az egész turisztikai iparágat sújtó kihívásokat is. Az elmúlt három hónap a fejlesztések újabb izgalmas időszakát jelentette számunkra, amelynek egyik jelentős eseménye volt 20 új útvonal bejelentése Európából Szaúd-Arábiába, mely közül három Budapestről indul. Ezen felül számos útvonalat indítottunk újra Európa-szerte a téli időszakra, így még több úti célt tudunk biztosítani azok számára, akik minket választanak. Szeretnénk megköszönni hűséges utasainknak, hogy a megfizethető viteldíjak, a változatos útvonalhálózat, a nagyszerű fedélzeti kiszolgálás és a rendkívül hatékony repülőgépek miatt továbbra is a Wizz Air-t választják” – mondta Evelin Jeckel, a Wizz Air megbízott hálózatfejlesztési igazgatója.