Nyári utazások: a WHO óvatosságra int

Forrás: bud.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetést adott ki az európai turistáknak, hogy óvatosan szervezzék a nyaralásukat, mert szerintük tavaly a második hullámot a turizmus indította el. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint, ha betartjuk a szabályokat, akkor nem lehet baj – derül ki az InfoRádió összeállításából.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője, Bakó Balázs az Inforádiónak azt mondta: nagyon biztató és fontos szempont, hogy világszinten fokozatosan növekszik az átoltottság, ezzel együtt nem elhanyagolható a megfelelő biztonsági és higiénés intézkedések maradéktalan betartása.

Mint mondta, a szövetségnek az a tapasztalata, hogy például a repülések alkalmával nagyon komoly előírások vannak, amiket betartanak, betartatnak mindenhol. Ahogyan a szállásoknak, kulturális helyszíneknek is jól felfogott érdekük, hogy a megfelelő óvintézkedéseket betartassák, ennek megfelelően sok helyütt kötelező a maszk és a távolságtartás, rendszeresek a fertőtlenítések, esetenként pedig az érintésmentes megoldások is.