Nyáron újra jár a Germanwings Tel Avivba

A 400 ezer lakosú Tel Aviv Izrael második legnagyobb városa, és néhány szomszédos várossal az ország legnagyobb lakott területét alkotja: Tel Aviv vonzáskörzetében 3,2 millióan élnek. Tel Aviv közelében található Izrael legnagyobb repülőtere, a Ben Gurion Repülőtér. A városban a világ legnagyobb buszpályaudvarát fenntartó állami autóbusz vállalat járművei közlekednek. Tel Aviv vonzáskörzetének helyi közlekedéséről a 114 autóbusz vonalat fenntartó Dan vállalat gondoskodik, melyet a Scherut taxivállalat szolgáltatása egészít ki, hívások alapján.

 

A Földközi-tenger partján fekvő Tel Aviv számtalan látnivalót rejt. Itt található a Fehér Város, ahol több mint 4000 Bauhaus stílusban épült ház áll, melyeket az 1930-as években Dessau-ból és Berlinből a nemzeti szocializmus terroruralma elől menekülő építészek építettek. A város egy része ráadásul az Unesco világörökségének részét képezi. További látványosságok közé tartozik a Tel Aviv-i Művészeti Múzeum és a Függetlenségi Csarnok (Bet HaAzma’ut), melyek a Rotschild Boulevard-on találhatóak. David Ben Gurion ott jelentette be Izrael megalakulását 1948. május 14-én.

Az utasokat 2012. március 26-tól október 27-ig szállítja majd a Germanwings Köln/Bonnból Tel Avivba, a járatokra már most foglalhatók a jegyek a www.germanwings.com honlapon.

Legyél az első hozzászóló "Nyáron újra jár a Germanwings Tel Avivba" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*