Nyitott Balaton – megnőhet a tóparti szezon

Az akciót, amelyhez csaknem négyszáz balatoni vállalkozás, nonprofit szervezet csatlakozott, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Balatoni Regionális (BR) TDM Szövetség kezdeményezte. Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese április 15-én, a programot bemutató sajtótájékoztatón elmondta: 2007 és 2013 között sok turisztikai fejlesztés, attrakció valósult meg az uniós forrásoknak köszönhetően, ma már számos szolgáltató képes egész évben fogadni a vendégeket.

A Balaton a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján a legnépszerűbb turisztikai régió a belföldi utazók körében, a külföldieket illetően pedig Budapest után a második leglátogatottabb turisztikai célpont, a forgalom azonban a nyári szezonra korlátozódik. A nemzeti marketingszervezet évek óta arra törekszik, hogy a Balatont ne csak nyári úti célpontként ismerjék a vendégek, ezért évekkel ezelőtt bevezették a Balaton7 elnevezésű programsorozatot, amelynek célja a négy évszakos balatoni kínálat népszerűsítése.

A Nyitott Balaton program során a vendégeket tizenegy napon át több mint kétszáz program várja: mintegy húsz balatoni település hangolta össze kínálatát. A kezdeményezéssel a szervezők szeretnék elérni, hogy az egész Balatonra brandként lehessen tekinteni. A régióban ugyanis sokkal több lehetőség rejlik, mint amennyit most kihasználnak, ezért a három éve létrejött szövetség a jövőben szeretne minél több hasonló programmal előállni.

A programok között kerékpártúrák, hagyományos és nordic walking túrák, gasztronómiai kínálatok is szerepelnek, emellett helyet kaptak a kiállítások, koncertek is. Számos program jó részét ingyenesen vagy kedvezményes áron kínálják. A Nyugat-Balatonon például naponta indul ingyenes vezetett kerékpáros túra, amihez a kerékpárokat fél áron biztosítják a Tourinform irodák. Lesz többek között Kis-Balaton túra és Keszthelyi-öböl körtúra hajózással egybekötve, melyhez a „biciklijegyet” fél áron adja az akció alatt a balatoni hajótársaság. A szállásadók kedvezményes ajánlatokkal (például 2=3) igyekeznek maradásra bírni a vendégeket, a települések piknikekkel készülnek. Az akcióba nem parti településeket – Hévíz, Zalakaros – is bevontak.

Bővebben: www.nyitottbalaton.hu

Legyél az első hozzászóló "Nyitott Balaton – megnőhet a tóparti szezon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*