Okoskönyvvel fedezhetjük fel Budapestet

 A turizmus.com értesülései szerint a szóban forgó termék, a Budapest okoskönyv, tömör turisztikai információkat tartalmaz, mely a hazai és külföldi turistáknak egyaránt segítséget nyújt, hogy okostelefonjaik, vagy tabletjük segítségével felfedezzék fővárosunkat.

A közel A4-es nagyságú, zsebméretűre összehajtott kiadványban megtalálható a belváros térképe, melyen számok jelölik a látnivalókat, mindegyikhez egy-egy qr-kódot társítva. Az okoskönyv használatához így mobilinternet, vagy wifi-elérés szükséges.

A Budapest okoskönyv használatához le kell töltenünk egy ingyenes qr-kód olvasó alkalmazást a telefonunkra, mely ezután értelmezni tudja a könyvben található kódokat. Fordítsuk a kamerát a térkép mellett feltüntetett látnivaló qr-kódja felé, majd a felismertetés után a kijelzőn egy hanggal és képpel is ellátott videó indul el, amelynek keretében a narrátor a látnivalónak és környékének a történetét, érdekességeit meséli el 5-15 percen át.

A nevezetességek: Királyi Palota, Várnegyed, Mátyás templom, Halászbástya, Citadella, Gellért Fürdő, Lánchíd, Lukács Fürdő, Margitsziget, Parlament, Szent István Bazilika, Magyar Nemzeti Múzeum, Operaház, Dohány utcai Zsinagóga, Váci utca, Pesti Broadway, Hősök tere, Állatkert, Vajdahunyad vára és a Széchenyi fürdő.

Ezenkívül az okoskönyv belső oldalain hasznos információkat találhatunk a tömegközlekedésről –beleértve a BKV összes érintett járatát, legyen az metró, busz vagy akár hajó is – , internetkávézókról, különböző nyitvatartási időkről, gyógyszertárakról, nyilvános illemhelyekről, valamint turistairodák címeit és segélyhívószámokat is tartalmaz.

A másik okoskönyv gyermekek számára készült, mely interaktív mese formájában meséli el mintegy két óra alatt a történetet úgy, hogy a képek mellett a kicsik meghallgathatják Sarkadi Ágnes, a kalandra vágyó nyulakról szóló, mai korban játszódó meséjét.

A Kossuth Kiadó kiadásában megjelent könyvek már kaphatóak a kiadó könyvesboltjaiban, illetve a Lapker mintegy 1000 újságárusánál.

Legyél az első hozzászóló "Okoskönyvvel fedezhetjük fel Budapestet" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*