Olimpiai bajnok törné be az új Mustangot

Olimpiai bajnok törné be az új Mustangot

Bemutatta Magyarországon is a legendás Mustang legújabb verzióját a Ford, az első hazai modellt pedig Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a modell márkanagykövete kapta meg. Az erős kezekre szükség is lesz, hiszen a sportkocsi 450 lóerős…

A Ford különleges sajtóeseményen mutatta be az új Ford Mustang karcsúbb, gyorsabb és modernebb változatát, ami megújult külsővel, továbbfejlesztett hajtásláncokkal és futóművel, fejlettebb vezetősegítő rendszerekkel és még több személyre szabási lehetőséggel nyűgözi majd le a legendás modell európai rajongóit.

Az első új Mustangot Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó vehette ma át. A 5.0 literes, V8-as, immár 450 lóerős fekete Fastback Mustangot az előző modellhez hasonlóan egyedi, arany, ezüst és bronz csíkozás díszíti. A márkanagykövet aláírásával és a legendás hetes számmal ellátott kocsi új 10 fokozatú automata sebességváltón keresztül, 4,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az autót. A vezetési élményt fokozza a MagneRide futómű, a mindig megfelelő hangzásról pedig az aktív szelepes kipufogó gondoskodik – ha kell, csöndesen duruzsol, máskor gyönyörűen „üvölt”.

Olimpiai bajnok törné be az új Mustangot

„A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. Két éve járok nap, mint nap a Mustanggal, minden percét élvezem, de ez az új modell még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket. Imádom az új digitális műszerfalat, ahol szinte mindent a saját ízlésem és igényeim szerint állíthatok be, nem is beszélve a 450 lőerős teljesítményről, melyből a különböző üzemmódok a lehető legtöbbet hozzák ki.” – mondta el Kiss Gergely.

Az európai vevők rajongása a Mustang iránt minden várakozást felülmúlt: az automobilizmus egyik legnagyobb legendájából már több mint 33.000 darab fut a kontinens útjain. Magyarországon a 2015-ös bevezetés óta 353 új Mustang került forgalomba.

Mustang és a LEGO-csúcs

Ide kapcsolódó hír, hogy Kiss Gergely és a Ford részvételével egy különleges világrekord is született a hétvégén: a LEGO Store szervezésében megdőlt az 5 éve fennálló LEGO-kígyó építési csúcs. 321 méteres LEGO-kígyó foglalta el a Millenáris park nagy részét. Több mint 5000 résztvevő gyerek segítségével, 881.600 4×2-es Lego kockából rakták össze az új világrekorder 321 méteres LEGO kígyó testét.

Olimpiai bajnok törné be az új Mustangot