Összeállították Németország 100 legkedveltebb úticéljának toplistáját

A bajorországi Neuschwanstein-kastély Forrás:www.germany.travel

A koronavírus-járvány és az utazási korlátozások ellenére is intenzíven foglalkoznak a turisták Németországgal. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) portálján több mint 50 országból, mintegy 13 ezer külföldi látogató vett részt abban a felmérésben, amelyben Németország TOP 100 legkedveltebb úticéljának listáját igyekeztek elkészíteni.

A hamburgi Miniatur Wunderland harmadszor végzett a dobogó legelső fokán. A felmérés résztvevői második helyezettnek választották az Europa-Park szabadidőparkot Rustban, a szavazatok alapján a harmadik helyre pedig a bajorországi Neuschwanstein-kastély került.

A hamburgi minivilág Forrás: www.miniatur-wunderland.de

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Ezzel a közkedvelt szavazással autentikus hangulatfelmérést tudunk prezentálni a németországi turisztikai partnereink számára annak tekintetében, hogy mely desztinációk a legismertebbek, illetve mely úticélok iránt nagy a kereslet. A TOP 100-as listás helyezés egyet jelent egy minőségi elismeréssel, amelyet a vállalkozások értékesítési eszközként használnak a nemzetközi marketingjükben.”

A www.germany.travel weboldal látogatói 2012-óta egy szabadszavas keresőbe írhatják be a látnivalókat, a szabadidős intézményeket, rendezvényeket, kulturális helyszíneket vagy a természeti tájakat. A DZT ebből fejleszti ki a sorrendet. A jelenlegi felmérés 2019. november 14-én indult és 2020. július 31-ig tartott.

A TOP 100-as lista csúcstartói 2020-ban:

  • 1. helyezett: A hamburgi Miniatur Wunderland 2001-es megnyitása óta a világ legnagyobb modellvasút-létesítményévé nőtte ki magát. Idáig mintegy 19 millió látogató csodálta meg a folyamatosan növekvő csodavilágokat a hamburgi Speicherstadt-negyed közepén.
  • 2. helyezett: Az Europa-Park Rustban 5,8 millió látogatóval Németország legnagyobb szabadidőparkja. A felejthetetlen élményt 18 tematikus részleg, több mint 100 mozgó eszköz és show, illetve hat tematikus hotel is garantálja. A legújabb látványosság 2019-óta a Rulantica-élményfürdő.
  • 3. helyezett: A Neuschwanstein-kastély évente mintegy 1,5 millió ember számára kínál lenyűgöző élményt. Idilli mesekastélyával II. Lajos király nagyban hozzájárult a romantikus Németország képének kialakulásához.

Idén a további látványosságok, amelyek bekerültek az első tíz közé: a történelmi Drezda, Rothenburg ob der Tauber, a Romantikus-útvonal, Berchtesgaden a Königssee-tóval, az UNESCO-világörökségnek számító kölni székesegyház, a Fekete-erdő és Rügen-sziget.

Az online-felmérés eredménye mostantól látható a saját microsite oldalon. Ezen oldal használói a TOP 100 úticéllal kapcsolatos részletes információk mellett kategóriák szerint szűrhetik Németország legkedveltebb desztinációit vagy megtekinthetik ezeket az interaktív térképen. A TOP 100 desztináció digitális kitüntetést és reklámanyagokat kap, amelyeket felhasználhatnak az online és az offline marketingjükben.