Őszi wellness- és városajánló: Ősszel is vár a Gyulai Várfürdő

A Dél-Alföld gyógyvizekben rendkívül gazdag vidékének egyik legkáprázatosabb gyöngyszeme az Almásy-kastély egykori 8,4 hektáros, természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található Gyulai Várfürdő. A fürdő az 1833-ban épült grófi lovarda átalakításával jött létre a 200 éves ősfás parkban, mely park fái alatt zenésítette meg Erkel Ferenc a Bánk bánt 1860-ban. 2019 tavasza óta Erkel Ferenc egész alakos szobra a kastély közelében, egy tölgyfa alatt, egy padon ülve várja, hogy mellé telepedjünk.

A Várfürdő egyszerre ellazít és megmozgat, gyógyítja a testet és a lelket, és minden generáció számára tartogat valamit, ami által újult erővel, újjászületve, akár megfiatalodva térhet vissza mindennapjaihoz. A sokoldalú, 72 °C-os, 2004 méter mélyről feltörő gyógyvíz mozgásszervi, kopásos ízületi bántalmakra, balesetek, műtétek utáni rehabilitációra, gerincbetegségek gyógykezelésére használható.

Széles körű szolgáltatásainak köszönhetően tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít ősszel is, minden korosztály számára. Aki nem a gyógyászat jótékony hatásai miatt látogatna el a Várfürdőbe, annak az AquaPalota élményfürdő, a Kupolás wellnessmedence és a Szaunapark kínál aktív, illetve relaxáló kikapcsolódási lehetőséget. A Várfürdő legfiatalabb részlegében, az élményfürdőben található élménymedence óriáscsúszdákkal, ugrómedence ugrótoronnyal, baba- és gyermekmedence, szaunák, illetve merülőmedence is.

A kupolás wellnessmedence szintén vízi élményelemekkel szolgálja a kikapcsolódást, míg a közvetlenül mellette található Szaunaparkban a kül- és beltéri szaunák, infra- és gőzkabinok, pihenőrészlegek és különleges szaunafelöntések nyújtanak teljes körű élményt a testi-lelki feltöltődéshez.

Egy igazi családbarát szálláshely

Gyula első számú wellness- és családbarát szállodája a Várfürdő közvetlen közelében, gyönyörű környezetben, a Csigakert mellett található Wellness Hotel Gyula**** superior. A város szálláshely- és szolgáltatáskínálatát a szálloda wellness- és családbarát szolgáltatásokkal teszi teljessé. 2020-ban a szállodaszobák arculatváltáson estek át új bútorzat és teljes kárpitcsere révén.

A Wellness Oázis üvegfalai gyönyörű panorámát nyújtanak Gyula egyik legszebb parkjára, a Csigakertre. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást: élménymedence, jakuzzi, gyermekpancsoló, szauna és gőzkamra áll a vendégek rendelkezésére.

A Wellness Hotel Gyula a családbarát szállást kedvelőknek kitűnő választás nem csak üdülésre, nyaralásra, hiszen egész évben tartalmas kikapcsolódást biztosít. A 300 m2-es Csigakert játszóház (labirintussal, ugrálóvárral, csúszdával, szivacssarokkal) és a játékterem egész évben nyitva áll. Felnőttek részére megfelelő kikapcsolódást nyújt a Körös Garden Snack Bár csocsóval, biliárddal, dartsszal, egy-egy hűsítő koktél kíséretében.

Ízzel, lélekkel Gyulán

Az őszi kikapcsolódást a finom ízek harmóniája teszi teljessé. A gyulai gasztronómia többféle különleges helyi termékkel büszkélkedhet, melyek mindegyikét érdemes megkóstolni!

A gyulai kolbász hírnevét mindenki ismeri. A Gyulai lényege több mint 150 éve változatlan – kiváló alapanyagok, szakértelem és egy csipet a gyulai lélekből. A hagyományok ápolása mellett a megújulás is teret kap: hiszen az új csomagolásban is ugyanúgy szeretjük a Gyulait!

A Gyulahús Kft. márkaboltjaiban számos díjnyertes terméket lehet megvásárolni: a hungarikumként jegyzett Gyulai Kolbászt, a csípős és paprikamentes kolbászokat és szalámiféléket, valamint a szintén ismert és elismert Gyulai Májast, meg még legalább ötvenféle finomságot.

Az ízes kolbász mellé jólesik egy korty pálinka. A gyulai párlatok nemcsak hazánkban, hanem külföldön is híresek. A számtalan hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedő Gyulai Pálinka Manufaktúra a helyi pálinkafőzés 300 éves tradícióinak folytatója.

Gyula városa az ország második legrégebbi cukrászdájával is dicsekedhet, amit közel 200 éves alapítása ellenére Százéves Cukrászdának hívnak. Az épületben mindenki visszarepülhet a 19. század polgári miliőjébe, miközben a Cadeau Bonbon Manufaktúra ínycsiklandozó desszertjeit kóstolja meg. A sörkedvelők is megtalálják számításaikat. 2019-ben városunkban nyílt meg Magyarország első biosörfőzdéje a Gyulaváriban található Wenckheim–Almásy-kastélyban.