Kóstolom Borbár, avagy egy közösségi boros műhely

Sok fiatal álmodozik arról, hogy milyen jó lenne egyszer egy saját kocsmát vagy klubot üzemeltetni. Mi eredetileg nem gondoltunk erre… Egészen mással foglalkoztunk, de az élet úgy hozta, hogy lett egy saját “kocsmánk”, egy borbárunk: ez a Kóstolom Borbár.

A Kóstolom (egyelőre) egy 30 fő befogadóterű borbár a Lövőház és Káplár utca sarkán, de idén novembertől már 60 fősre bővül a bortér. Az üzlet méretéből adódóan hívhatnánk sokkal inkább borozónak, bár a hely jellege, a kínálat egyedisége és sokszínűsége megköveteli magának a kozmopolita borbár vagy közösségi boros műhely jelzőket. A Kóstolom a saját gyerekünk, így tekintünk rá, folyamatos fejlődésben van, mi pedig szeretnénk kihozni belőle a legjobbat. Ezt a vendégeink is visszaigazolják azzal, hogy rendszeresen visszajárnak, mert jól érzik magukat nálunk.

Aki egyszer belekóstolt itt nemcsak egy általunk ajánlott borba,  vagy egy közösségi eseménybe, az biztosan visszajáró vendégünk lesz. Kéthetente szervezünk nyilvános találkozókat kedvenc borászainkkal, de nem ritkák a konferenciák, sajtóesemények, és az éjszakába nyúló hangosabb bulik sem. Sokan választanak minket saját születésnapi partijuk, leány/legénybúcsújuk, vagy céges összejövetelük helyszínéül, legyen az kötetlen vagy üzleti célzatú.

Termékpalettánk közel 200 féle borból áll, és folyamatosan változik, hogy mindig újat tudjunk mutatni. Ezt a kutatómunkát nagyobb erőfeszítések nélkül tudjuk folytatni, mivel az ország összes borvidékéről személyes jó kapcsolatot ápolunk számos borászattal, akiket rendszeresen látogatunk is, hogy elsőkézből kaphassunk információkat a palackok mögött rejlő történetről.

Hideg ételkínálatunkat is a minőségi odafigyelés jellemzi, mindent már jól vizsgázott termelőktől, kézműves gyártóktól szerzünk be, a friss kovászos kenyértől kezdve az érlelt sajtokon át az olívabogyókig.

Nem egy sokadik borbár üzemeltetése a célunk, hanem egy olyan hívogató vendégtér kialakítása, ahová az emberek még azelőtt térnek be, mielőtt hazamennének, mégis olyan komfortosan érzik magukat, mint a saját otthonukban, vagy a legjobb havernál. Mi viszont sokkal jobb borokkal, long drinkekkel, pálinkákkal és egyéb italkülönlegességekkel várunk, mint anyu vagy a haver – gyertek, próbáljátok ki!