Öt új Executive Suite a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben

Nemrégiben fejeződött be öt körpanorámás saroklakosztály teljes felújítása a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben, amelyhez a terveket a magyar Biva Atelier készítette. Ezzel az öttel együtt összesen már 15 Executive Suite áll a vendégek rendelkezésére.

Az új lakosztályokba a nappali hatalmas ablakain keresztül rengeteg természetes fény áramlik be, s a hotelen belüli különleges elhelyezkedésüknek köszönhetően két utcára is kilátást nyújtanak, a Deák Ferenc és a Bécsi utcára. A lakosztályt egy tágas nappali, egy hálószoba és két fürdőszoba alkotja. A nappaliban található elegáns konyakbőr borítású kanapé ággyá is kihúzható. Ha a vendég a lakosztállyal szomszédos szobát is lefoglalja, egy – a vendégfolyosó többi részétől elszeparált, lezárható előtérrel kibővített -, két hálószobás családi lakosztályt kap.

Lőrincz Szilvia és Zsilinszky Bea tervezők modern, visszafogott, uniszex enteriőrt szerettek volna létrehozni, amely megfelel mind az üzleti vendégek, mind az igényes szabadidős utazók elvárásainak. A pasztell színharmóniának köszönhetően az új lakosztályok különféle nemű, korosztályú és nemzetiségű vendégek ízlését is kielégítik. A dolgozó- és pihenőrészek elkülönülnek, így a nappaliban akár kisebb üzleti találkozók is lebonyolíthatóak.

A különböző anyagokat párosító dizájn izgalmas esztétikát teremt. Az ikonikus Giorgetti fotel remekül ellenpontozza az egyedi tervezésű többi bútor hangulatát és megtestesíti Lőrincz és Zsilinszky szenvedélyét, hogy látszólag ellentétes stílusokat hozzanak harmóniába, hiszen a fotel egyaránt utal XVI. Lajos korára és a háború utáni amerikai ipari formatervezési trendekre.

“Olyan bútorokat képzeltünk el, amelyeket soha nem fogunk megunni. Olyan darabokat, amelyek kiállják az idő próbáját.” – mondták el a tervezők.

Akik szeretik a szépséget és eleganciát, azok számára új dimenziót hoz a lakosztály szofisztikált megvilágítása. Az állítható erősségű, esetenként rejtetten végig futó fények nyugalmat és emelkedett hangulatot árasztanak, s harmonikus átmeneteket teremtenek a lakosztályon belül.

A technikai megoldások is a kényelmet szolgálják: a hálószobában a függönyök elektronikusan ki- és behúzhatóak, a fürdőszobában a tükörbe épített világítás és párátlanítás növeli a komfortérzetet.

A lakosztályokat Sági Gyula, Berlinben élő fiatal magyar művész, a geometrikus és organikus absztrakció szintézisét jelképező alkotásai díszítik.