Pikáns úti tikok

Egy pofonegyszerű ötlet elég volt ahhoz, hogy a világ megcsalói közös térben egyesüljenek. Mindezt Christoph Kraemer állítja, a világ legnagyobb, a párban élőknek alkalmi kapcsolatot ajánló weboldala az AshleyMadison.com európai kommunikációs igazgatója. Az ashleymadison.com tizenhárom éve indult. Alapítója Noel Biederman egy nap a repülőtéren egy újságírónő cikkét olvasta az online ismerkedős oldalakról, aki leírta, hogy tíz vakrandibaja volt olyan férfiakkal, akikkel neten ismerkedett meg. Közülük három férfi nem az igaz szerelmet, inkább csak a kalandot kereste. Ekkor gondolkodott el azon, mi történik a férfiak azon 30 százalékával, akik nem hosszú távú partnert keresnek a világhálón. Így jött az ötlet, egy biztonságos, diszkrét platform létrehozására.

Alapvetően ugyanúgy dolgoznak, mint a többi ismerkedős oldal vagy közösségi hálózat. Bárki regisztrálhat, és minden profil megtekinthető az egész világon. A nők ingyen használhatják az oldal összes funkcióját, a férfiaknak is ingyenes, csak akkor kell fizetniük, ha fel akarják venni a kapcsolatot egy női felhasználóval, de akkor is csak az első beszélgetés, üzenet alkalmával. Mivel igazán eredetiek, tagjaiknál azt látják, nem akarnak semmilyen egyéb közösségi hálózathoz/oldalhoz tartozni. Biztonságok környezetet szeretnének, amit nálunk meg is kapnak.

Az oldal 46 országban elérhető, összesen 28 nyelven. 33 millió regisztrált felhasználója van világszerte. Hét ország van, ahol egymilliónál több a tag. A felhasználók 18 és 60 éves kor közöttiek, anyagi helyzetüket tekintve a legkülönfélébb státuszúak. Az oldal alapvetően a párban élő kapcsolatkeresőknek szól.
A tipikus megcsaló magyar nők:
– 34–35 év körüliek
– 30 százalékuk rövid távú kapcsolatot keres
– 11–12 százalékuk hosszú tavú kapcsolatot keres
– 6 százalékuk csak netes beszélgetésre használja vagy nyitott mindenre
– legtöbbjük vállalkozó, háziasszony, marketingen vagy értékesítés területen dolgozó nő

A típikus magyar férfiak:
– 39–40 év körüliek
– 70 százalékuk rövid távú kapcsolatot keres
– 13 százalékuk hosszú távú kapcsolatot keres
– 3 százalékuk neten beszélget csak vagy nyitott mindenre
– legtöbbjük a pénzügyi szektorban dolgozik, vállalkozó, marketinges.

Az oldal Magyarországon kevesebb, mint egy éve van jelen, de már a második helyen áll a kelet-európai listán. Magyarországról 62 ezer taggal büszkélkednek.

Legyél az első hozzászóló "Pikáns úti tikok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*