Programdömping Debrecenben

Az előttünk álló hétvégén több program is zajlik majd egyszerre, így minden bizonnyal mindenki megtalálja köztük a számára kedveset. A pénteken kezdődő Zamat Fesztiválon a legjobb helyi éttermek és az ország
legkiválóbb pálinkafőzdéi mutatkoznak be, míg szombaton a MODEM 12. születésnapját maraton-tárlatvezetéssel ünnepli, a Csokonai Színház kulisszái mögé a Színházak Éjszakája programjain tekinthetünk be, és lesz különleges városnéző séta is, mely a Nagyerdő történetét és érdekességeit mutatja be az érdeklődőknek.

DEBRECZENI ZAMAT STREET & CLASSIC FOOD FESZTIVÁL

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2018. szeptember 21-23. között nyolcadik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban.

A hangulatot ezúttal is Magyarország legnépszerűbb zenekarai és előadói biztosítják majd.

További információ ITT!

MODEM SZÜLETÉSNAP

Maratoni tárlatvezetés-sorozattal ünnepli idén a MODEM 12. születésnapját: szeptember 22-én, szombaton délelőtt 10-től minden órában más és más kalauzolja végig a közönséget az Impressziók című kiállításon, Dante Gabriel Rossetti festményétől indulva Van Gogh és Picasso munkáin át Monet-ig, Degas-tól Andy Warhol triptichonjáig.

További információ ITT!

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA A CSOKONAI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A már megszokott kulisszajárások, nyílt próbák mellett rapid randival, jelenetbeugrással, tánctanítással, a gyerekeket pedig drámajátékokkal várja a Színházak Éjszakáján, szeptember 22-én a Csokonai Színház.  A híres Broadway-musical, a Bonnie & Clyde koreográfusával bárki megtanulhatja a gengszterpáros egy táncát, próbálhat Ráckevei Annával, Kubik Annával és Bakota Árpáddal, sőt átveheti a szerepüket, megnézheti, hogyan próbál a Kossuth-díjas rendező, Jeles András A Viszkisből is ismert Móga Piroskával és Mészáros Tiborral, s robottá is változhat Katona Gábor mozgástréningjén. A színház 17 órakor nyitja meg kapuit, az utolsó kulisszajárás 22 óra 30 perckor indul.

További információ ITT!

FOLYTATÓDNAK A VÁROSNÉZŐ SÉTÁK DEBRECENBEN

A Nagyerdő történetével és épített örökségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Mesél az erdő… című városnéző sétán szeptember 22-én, szombaton. Szeptember elején indult az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató városnéző túrasorozata, mely a belváros után ezúttal a Nagyerdőt veszi górcső alá.

A programon Erdei Nóra debreceni idegenvezető kalauzolja majd ismét az érdeklődőket, akik egy kellemes délutáni séta keretében a hazánk első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdő történetével és nevezetességeivel ismerkedhetnek meg.

További információ ITT!

HAMAROSAN ELKEZDŐDIK AZ ÚJ NAGYERDEI STRAND ÉPÍTÉSE

AZ Új Főnix Terv Élhető város programjának egyik kiemelt célja az, hogy a Nagyerdei parkerdő országosan, sőt közép-európai szinten is meghatározó rekreációs központtá váljon. Ennek látványosan megújult elemei a Nagyerdei Stadion, a Békás-tó környéke, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, a Nagyerdei Víztorony és a Ködszínház. A fejlesztési terv egyik utolsó eleme a nagyerdei strand.

15 medence épül, amely korosztályok szerint nyújt élményt az egészen kicsi gyermekektől az idősebbekig minden látogatónak. A tervek szerint 2020 nyarán ki is próbálhatjuk a fantasztikus medencéket.

További információ ITT!

YOUDAY – MONUMENTÁLIS TANÉVNYITÓ A DEBRECENI EGYETEMEN

Tehetségkutató, büntetőrúgó-, erőevő-verseny, Campus Party és karaoke. A szeptember 26-i tanévnyitó stadion show előtt és után sem lesz hiány programokban a 40 ezres egyetemi közösség összetartozását szimbolizáló yoUDay-en.

További információ ITT!

NAPSZÁLLTA – DEBRECENI DÍSZELŐADÁS

Szeptember 28-án 18 órától a Kölcsey Központban díszelőadás keretében mutatják be az országos premier hetében Nemes Jeles László, a Saul fia Oscar-díjas rendezőjének új, Napszállta című filmjét, amelyet máris bevett versenyprogramjába a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál is.

MADÁRMEGFIGYELŐ TÚRÁK A HORTOBÁGYON

A Hortobágyi Nemzeti Park élővilágának legnagyobb attrakciója a csodálatos madárvilág. A Magyarországon eddig megfigyelt 380 madárfaj közül eddig hitelesítetten 325 faj került szem elé a Hortobágyon. A nemzeti park részét képező Hortobágy-Halastón ebből 266 fajt figyeltek meg, amiből 68 költőfaj is egyben, ezzel a halastórendszer Közép-Európa egyik legismertebb madárélőhelyévé lett. A Hortobágyi-Halastavak madárvilágának megfigyelésére szeptemberben szakvezetéses túrák van lehetőség, melyen természetesen az ősz legvonzóbb és leglátványosabb természeti eseménye, a daruvonulás is középpontba kerül.

További információ ITT!