Rendszeres járat a madeirai Funchalba a Lufthansától

2016 november 5-től az utasok menetrend szerinti járatokkal, alig négy óra alatt eljuthatnak Frankfurtból a „virágszigetként” vagy az „örök tavasz szigeteként” ismert Madeirára. Idén téltől a Lufthansa minden szombaton gépet indít Funchalba.

Az év egészében enyhe időjárásnak köszönhetően a Portugáliához tartozó sziget a téli kirándulások tökéletes helyszíne. Madeira természetvédelmi területei ritka babérerdőket átszelő túraútvonalakat és csodás hegyi panorámát kínálnak a természet szerelmeseinek. A parkokban és kertekben varázslatos szubtrópusi növényekben és színpompás virágszőnyegben gyönyörködhetnek, tavasszal pedig minden évben részt vehetnek a hagyományos madeirai virágfesztiválon.

Madeira flower festival

A szigetre látogatók barangolhatnak a főváros, Funchal utcáin, hangulatos óvárosában és festői terein. Több XV. századi templomot és kolostort is felkereshetnek – a bazalttömbbe vésett, apró Capela de São Vicentétől a művészi belső terű Sé székesegyházig. A helyi specialitásnak számító, vesszőből fonott szánokat is érdemes kipróbálniuk.

Madeira szán

A Lufthansa új atlanti-óceáni célállomására egy Airbus A321 fog repülni, az üzleti és a turista osztályon több mint 200 ülőhellyel. Az LH1170 számú járat 09:40-kor száll majd fel a Lufthansa frankfurti csomópontjából, és 12:55-kor érkezik meg Funchalba. A visszafelé tartó járat délután 14:30-kor indul és 19:40-kor landol a Frankfurti repülőtéren. Az indulási és érkezési idők a Lufthansa teljes útvonalhálózatában ideálisak a csatlakozáshoz.

A funchali retúrjegy induló ára 259 euró. További információ és online jegyfoglalás az LH.com webhelyen, vagy a Lufthansa (vezetékes díjért hívható) ügyfélszolgálatán, a +49 (069) 86 799 799 telefonszámon. Jegyvásárlás a Lufthansa partner utazási irodáiban és reptéri jegyárusító helyein is lehetséges.

Az új szolgáltatásról röviden

 

Frankfurt – Funchal (Madeira)

 

Repülőtér/

háromjegyű kód/

időzóna (nyári időszámítás)

Frankfurt, 1-es terminál (FRA); UTC +01:00 óra

Aeroporto da Madeira (FNC); UTC 00:00 óra

 

Menetrend

(helyi idő és téli időszámítás szerint érvényes)

FRA – FNC hetente egyszer (szombaton, 2016. november 5-től)

 

LH1170: FRA 09:40 – 12:55 FNC

LH1171: FNC 14:30 – 19:40 FRA

 

Repülési idő
(átlag)
4 óra 15 perc

 

Távolság 2834 km (1530 tengeri mérföld)

 

Repülőgép típusa

 

 

Airbus A321

Legyél az első hozzászóló "Rendszeres járat a madeirai Funchalba a Lufthansától" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*