Ryanair: kedvezményes jegyek, új útvonal és további terjeszkedés

Az ír légitársaság 2015-ben ünnepli 30. születésnapját, s ebből az alkalomból 100 ezer kedvezményes ülést tett elérhetővé a februári és márciusi utazási időpontokra. A cég vezetői szerint hosszú távú sikerük nem másnak, mint a mindenki számára elérhető alacsony viteldíjaknak köszönhető. A tavalyi év rekord év volt a társaság számára. A telítettségi mutatók 87 százalékon álltak, és több mint 90 millió utast üdvözölhettek fedélzeteiken.

David O’Brian a Ryanair kereskedelmi igazgatója az évforduló kapcsán tartott 2015. februári budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a légitársaság idén 1600 útvonalon 30 ország 189 repülőterére indít napi 1600 járatot, és utasaik számában több mint 100 millió főre számítanak. A Ryanair középtávú célja egyébként az évi 160 millió utas elérése, amelynek érdekében komoly géprendeléseket tettek. A társaság nyári menetrendje egy új útvonalat tartalmaz Athénba, illetve járatsűrítésekre lehet számítani Bristolba, Londonba, Madridba, Milánóba és Rómába.

Arra a kérdésre, miszerint gondolkodnak-e máshol is bázist nyitni Magyarországon, elmondta, hogy Debrecen a jelöltek között van, már tárgyalnak a repülőtérrel, azonban a következő téli szezonra az ősszel érkező harminc új gép helyett legalább hatvanra lenne szükségük, hogy az összes igényt kielégítsék.

Legyél az első hozzászóló "Ryanair: kedvezményes jegyek, új útvonal és további terjeszkedés" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*