Sobri Halnapok a Lajosmizsei Tanyacsárdában

Ha igazi magyaros halászlére vágyunk, nincs is jobb alkalom, mint a most következő négynapos ünnep, amikor Lajosmizsén, az Öreg Tanyacsárdában ismét sorra kerül a legendássá vált Sobri Halnapok.

Paprika, hagyma, fűszerek és persze hal. Nem is hangzik olyan nehéznek a halászlé elkészítése, ám aki evett már olyat, aminek úgy, a színe, mint az íze felejthetetlen volt, tudja, hogy az igazi halászlé elkészítése igazi szakácstudományt igényel.

Ezért is vált a halászlébarátok zarándokhelyévé a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda, ahol október 20-23. (szombattól keddig) kóstolhatjuk meg a fogalommá vált „Sobri-féle” halászlét.

Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kóstolhatnak a vendégek, akik az étteremben a csárda saját művészi szintű tudással rendelkező cigányzenekarának játékát is élvezhetik esténként.

Sobri Józsi bácsi

A Sobri név Lajosmizsén nem egy marketingfogás: a Tanyacsárda séfjei a halászlé nagymesterének tartott Sobri Józsi bácsival évtizedekig együtt főzték a halászlevet, és a mai napig az ő receptjét követik. A Sobri halászlé titka a ponty, ami soha nem iszapos ízű, a nagybaracskai fűszerpaprika, egy adag humor és csipetnyi kópéság…

Józsi bácsi már sajnos nincs közöttünk, de vendégszeretetét és főztjének jellegzetes ízét máig megőrizték Lajosmizsén.