Soprontól Szegedig: Lord Of The Dance

Idei Európa-turnéja alkalmával ezúttal nem kell Dublinba vagy a kontinens valamelyik városába utaznia az ír tánc és Michael Flatley híveinek. A magyar közönség is láthatja a világ egyik legnépszerűbb tánccsapatát, a Lord Of The Dance-t. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadások 1996 óta példátlan sikernek örvendenek a nagyvilágban.

Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító hét perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár főművében teljesedett ki. Négyszáz alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba – mint a legjobban fizetett táncos, a legmagasabb összegre biztosított lábak (40 millió dollár), vagy a világ leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

A Lord of the Dance címet viselő produkció valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A hatszáz jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az ötven táncos átlagéletkora jelenleg mindössze 22 év. Csak a legjobbak táncolhatnak a világ vezető táncprodukciójában. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja, tanítja és képzi, míg a pódiumra lépnek.

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 120 millió néző látta. A Lord Of The Dance nem először jár Magyarországon, ám a színpadi látványban és kosztümökben is feljavított show a hírek szerint még a rajongóknak is tud majd újat mutatni. Az előadásban két magyar táncost is láthatunk, akik már évek óta tagjai a társulatnak.

Íme a magyarországi turné állomásai 2014-ben: március 4. (kedd): Sopron, MKB Musical Aréna, március 5. (szerda): Szombathely, Savaria Aréna, március 7. (péntek): Debrecen, Főnix Csarnok, március 8. (szombat): Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, március 9. (vasárnap): Szeged, Városi Sportcsarnok. Az előadások este 7 órakor kezdődnek, kivéve a budapestiek, ahol 16 órakor és 20 órakor két előadást is tart a társulat.

Legyél az első hozzászóló "Soprontól Szegedig: Lord Of The Dance" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*