Specialitásokkal kezdődik az Öreg Tanyacsárda idei éve

Január 27.-én, a szokásos, év eleji felújítási szünet után ismét várja vendégeit a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda, ahol a tradíciókhoz híven a januári hétvégék is a tematikus gasztronómiai élményekről szólnak.

 

  1. január 27-28. szombat-vasárnap

Vadétel specialitások az Öreg Tanyacsárdában

Szarvas-vaddisznó ételekkel várják a vendéget a Tanyacsárdába. Miközben a kakukkfű, a boróka, a rozmaring, a csipkebogyó ellenállhatatlanná teszik a szarvas és vaddisznó fogásokat, a Tanyacsárda séfjei kifinomult érzékkel illesztik a fűszereket a vadhúsokhoz, hogy a tradícionális ízesítők a lehető legízletesebbé varázsolják a vadételek karakterét.

Tervezett kínálat:

Leves:

– Újházi fácánleves daragluskával

Vadételek:

– Szarvasbélszín érmék gratinírozott burgonyával, erdei gyümölcsökkel

– Tűzdelt szavasfilé erdész módra párolt rizzsel, hercegnőburgonyával

– Vaddisznósült édesburgonyával, rozmaringos jussal

– Mezei nyúl vadasan zsemlegombóccal

– Gemenci szarvasragu dödöllével

Desszert:

– Gesztenyés rakott palacsinta csokoládémártással

 

  1. február 3-4. szombat-vasárnap

Borjúhúsból készült ételek Öreg Tanyacsárdában

Ha borjúhús, akkor borjú bécsi, vagy borjúpaprikás – mondja a hazánk fia, pedig ennél sokkal többféle ízletes fogást ígér a fenséges fiatal szarvasmarhahúsból a magyar konyha. Hogy még hányféle és milyen különlegességet, azt személyesen is megízelheti az, aki az Öreg Tanyacsárdába látogat.

  1. február 10.-11. szombat-vasárnap

Tarajosok napja az Öreg Tanyacsárdában

„Nagy kakas. Öreg kakas. Nagy taréjú, fekete lábú kakas, amelyik már évek óta gyakorolja a szerelem művészetét. Annak minden részében benne kell lenni a levesben, szétfőve és a legkisebb alkatelemeire bomolva. Egy ilyen tányér leves a beteget talpra állítja, s az egészségest viruló ifjúvá teszi.” – vallja Móricz, aki szerint már nem is szerelmi bájital ez a kakasleves, hanem egyenesen életelixír. Hogy az írófejedelemnek igaza van arról mindenki személyesen is meggyőződhet, aki a Tanyacsárdába látogat.

  1. február 14. szerda

Valentin nap az Öreg Tanyacsárdában

Az év talán legromantikusabb napjához kell-e romantikusabb helyszín, mint a tradícionális tanyavilág legszebb arcát idéző Öreg Tanyacsárda autentikus belső tere? A nyüzsgő várost maga mögött hagyva, itt mindenki kiélvezheti a megnyugtató elvonulás örömét és az alkalomhoz illő ételsorok gazdag ízvilágát. A romantikus dalokról, a meghitt hangulatról Németh Zsolt gitárművész gondoskodik 18.00 és 21.00 között.

(Támogatott tartalom)