Sportos kirándulás két- és négy keréken: a Boden-tó felfedezése

A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. A térséget a MINI mutatta be.

A visszaszámolás egyelőre csendben, a falak mögött zajlik, de amint ismét kinyílnak a kapuk, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét. A késő-nyári szüret itt évről évre magával ragadja az ínyencségek kedvelőit, hiszen az érett szőlő és a dermesztő hőmérséklet találkozásából megszülető esszencia utánozhatatlan kulináris élményeket ígér. A gyorsan elillanó szüret idején apró teherautók hangja tölti meg a lankás dombvidék bortermelő falvai között húzódó utakat, a sűrűn ültetett szőlőtőkék között pedig speciálisan kialakított traktorok lavíroznak.

Hasonlóképpen, a precíz irányíthatóság, az agilitás, az erőteljes motor és a lélegzetelállító teherbírás a Boden-tó partján kiránduló háromajtós MINI Coopernek is sajátja. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőbox-szal és kerékpárszállítóval a prémium kompakt modell néhány egyszerű lépésben sokoldalú szállítóautóvá varázsolható, az alapfelszereltségként 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével pedig a csomagtér alapesetben 211 literes térfogata is 731 literesre növelhető. A 320 literes tetőbox pedig még több tárolóhelyet kínál.

A Boden-tó körüli kirándulások kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau, amelynek óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött épületek pedig gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról. A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, az égetett csempékkel színezett Mangturm torony pedig a kikötő végét jelöli. Az épület 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.

Lindau-ból a háromajtós MINI Cooper Immenstaad, Hagnau és Meersburg borvidéke felé veszi az irányt, az út pedig a hagyományokkal átitatott Friedrichshafen-en vezet keresztül. Az egykori iparvárosból 120 éven át szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a minden részletre kiterjedő Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a modern installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad, a városba érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel, ahonnan garantált a legjobb kilátás.