Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt

 A közös célok megvalósítása érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ökoturizmusért és természetvédelemért felelős Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2007 óta szorosan együttműködik egymással. A közös munkának köszönhetően a természeti és kulturális örökségben gazdag régiók, különösen a nemzeti parkok egyre nagyobb szerepet kapnak az (öko)turisztikai programok kínálatában.

A március 1-jén kötött megállapodás értelmében a két szervezet közreműködik a védett természeti értékek és tájak, kiemelten a kulturális örökséggel rendelkező területek megismertetésében, népszerűsítésében, valamint kölcsönösen elősegítik a belföldi öko- és kulturális turizmus témájú, közös kiadványok megjelentetését is. A VM és az MT Zrt. ezen kívül összefogásban valósítja meg a látogató- és családbarát szempontok érvényesítését az ökoturisztikai létesítmények tervezésekor és kialakításakor, valamint a közös programok (pl. „Az év ökoturisztikai létesítménye”) megszervezésénél.

A megállapodás szerint a két szervezet együttesen valósítja meg a belföldi védett természeti területekre, főként a nemzeti parkokba irányuló turizmushoz (ökoturizmus) kapcsolódó közös terveit. Idén is folytatódnak az olyan sikeres közönségrendezvények, mint például a Magyar Nemzeti Parkok Hete.

Az idei évre kötött stratégiai együttműködéssel a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. hozzájárul a fenntartható turizmus magyarországi megvalósításához.

A fenntartható- és ökoturizmussal kapcsolatos anyagok a Magyar Turizmus Zrt. www.itthon.hu > Szakmai oldalak > Piaci iránytű > Turisztikai termékek oldalról érhetők el.

Legyél az első hozzászóló "Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*