Swing Evening Show

A 2013–2014-es évadban ünnepli fennállásának tizenöt éves jubileumát a Budapest Jazz Orchestra. Európa és a világ jazzéletének legnagyobb ikonjai, valamint hazai sztárok kísérték tizenöt éves útján a Budapest Jazz Orchestrát. A tematikus koncertsorozatok mellett április 12-én négy énekes szólista közreműködésével készülnek budapesti jubileumi koncertjükre a Honvéd Kulturális Központban, melyen közreműködik Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Mujahid Zoltán.

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra valódi áttörést jelentett a hazai jazz élet számára, hiszen létrejött Magyarország első professzionális big bandje, mely hangzásával a húszas évek Amerikáját idézte. A zenekar fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A tizenhét tagú big band muzsikusai nemcsak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük eMeRTon, illetve Artisjus díjakkal elismert művészek is. Tagjai között jónéhány külföldön is elismert és foglalkoztatott zenész, szólista foglal helyet. A Budapest Jazz Orchestra az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, úgy, mint a Marciac- i Jazz Fesztiválra, a Montreux-i Jazz Fesztiválra, illetve a Cannes-i MIDEM fesztiválra, valamint a Nemzetközi Jazzday alkalmából a Kolozsvári Állami Operába.

2014. április 12-én az új, Swing Evening Show című előadásával ünnepli a zenekar az évfordulóját. A produkciót lelkesen fogadta a közönség 2013 szeptemberében, a Budapest Jazz Clubban. A Budapest Jazz Orchestra világszínvonalon mutatja be a tradicionális big band zene kezdeteit, a swing korszakot. A kétórás műsorban a zenekar négy kiváló énekessel kiegészülve a húszas évektől napjainkig kalauzolja el a közönséget a swing világába.

A jubileumi évet majd nagyszabású szabadtéri koncerttel zárják: a világhírű amerikai szaxofonos, Joe Lovano lesz a zenekar sztárvendége 2014 júliusában, a 43. Debreceni Jazz Napok keretein belül.

Bővebben: www.budapestjazzorchestra.hu

Legyél az első hozzászóló "Swing Evening Show" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*