Szépségközpont a hazai tradíciók jegyében

A nagy múltú magyar kozmetikai cég, márka nagyköveti szerepét is betöltő létesítménye egy Magyarországon egyedülálló koncepciót valósít meg azzal, hogy miközben a gyógynövények világába vezeti az utazót, a gyógynövényszedés fortélyaitól kezdve, a szépségápolás úttörő éveitől kiindulva vezeti át a magyar kozmetikai ipar történetén. Az elméleti ismeretek mellé ugyanakkor gyakorlati tapasztalatok is társulnak, mivel a látogatók a természetes növényi hatóanyagokra építő márka alapanyagaiból, a kozmetikumkészítő napok keretében – szakemberek segítségével – a saját ízlésüknek megfelelő kozmetikumokat is kikeverhetnek.  

A reneszánsz és a barokk jegyeit ötvöző, az új funkciók figyelembevételével teljesen felújított Dessewffy-kúria épületében létrehozott gyógynövény turisztikai bemutató központ udvarában egy gyógynövény díszkert is segít a gyógynövények megismerésében. 

Az Európai Uniós támogatás felhasználásával megszülető egyedi komplex turisztikai attrakció a tervek szerint évi tízezer fővel növeli a régió látogatottságát és olyan, a világörökségi Tokaj-Hegyalja hagyományaihoz illeszkedő programokat kínál, amelyek nagyban hozzájárulnak a térség turisztikai szezonalitásának kiegyenlítéséhez. A projekt megvalósítója a Helia-D Kft. ennek szellemében szorgalmazza az együttműködést a térség turisztikai szolgáltatóival.

A cikkben felsorolt fejlesztések az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében valósulnak meg, azokat az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozza. A támogatás összege 178 565 193 forint.

Legyél az első hozzászóló "Szépségközpont a hazai tradíciók jegyében" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*