Sziget – Jön az Editors, a Skunk Anansie és a Bad Religion is

 “A Sziget szervezésekor évek óta azt a koncepciót követjük, hogy egyrészt legyenek olyan fellépők, akiket mi mutatunk be itthon először, másrészt jöjjenek olyanok is, akik korábban emlékezetes bulikat csaptak nálunk” – fogalmazott Gerendai Károly főszervező az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az augusztus 5. és 12. közötti idei Sziget nagyszínpados kínálatában lép fel a nemrég újra aktivizálódott spanyol Ska-P, amely már többször is játszott a Hajógyári-szigeten, 2005-ben például gólyalábakon és Bush-álarcokban. Szintén visszatér a brit Skunk Anansie, amely énekesnője, Skin vezetésével 2011-ben adott emlékezetes koncertet a Szigeten. Dizzee Rascal, a népszerű brit rapper, a grime-mozgalom talán legfontosabb képviselője ugyancsak fellép a fesztiválon, akárcsak az Editors, a posztpunk mozgalom egyik legkarakteresebb zenekara, valamint a szintén brit énekes-slágergyáros, Alex Clare, valamint az elektronikus, metál és rockzenei elemekkel kísért hardcore zenét játszó Enter Shikari.

Az A38 színpadon ad koncertet az idei Szigeten az észak-londoni énekes-gitáros-dalszerző, Michael Kiwanuka, és jön a punk-rock zenekarok és zenészek tucatját inspiráló Los Angeles-i Bad Religion is, amely tavaly adta ki tizenhatodik albumát. Fellép az A38 sátorban a lassú tempójú, hűvös és melodramatikus alternatív popszámokat író francia előadó, Woodkid, a svéd indie rock formáció, a Peter Bjorn & John, Katy B brit énekesnő, dalszerző, a dubstep kultúra egyik fontos képviselője, Netsky belga drum’n’bass előadó, a pszichedelikus rock albumával tavaly az egész világot elbűvölő ausztrál Tame Impala. Érkezik a Szigetre az elektronikus tánczenében utazó brit Orlando Higginbottom, azaz Totally Enormous Extinct Dinosaurs, a könnyed, de agyafúrt gitárpopot játszó, szintén brit Everything Everything, a francia triphop/hiphop sztár Wax Tailor, Zaz, vagyis Isabelle Geffroy sanzonénekesnő, illetve az amszterdami Skip&Die, amely hagyományos afrikai, arab és indiai hangszerekkel színesíti hiphopját és elektronikáját.

A szervezők bejelentése alapján az Aréna sátor már biztos fellépői közé tartozik az Empire of the Sun, amely két éve már járt a Szigeten, a népszerű brit drum’n’bass produkció, a Chase & Status, Chris Liebing német techno zenész, és Sebastian Ingrosso, a skandináv elektronikus zenei élet egyik legfontosabb szereplője. Az Aréna kora esti programjában, az úgynevezett Európa sávban fog koncertet adni az Afterhourse, Olaszország egyik legismertebb rock csapata, valamint Left Boy osztrák énekes-producer.

A korábban közölt szigetes fellépők közé tartozik a Blur, a Die Ärzte, a Seeed, Azealia Banks, Nicky Romero, a Parov Stelar Band és a Hadouken is.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Sziget – Jön az Editors, a Skunk Anansie és a Bad Religion is" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*