Szigorítják a bécsi “bubit”

Szigorítják a bécsi "bubit"

Megelégelte Bécs vezetése, hogy sokszor szanaszét hevernek a kölcsönzős kerékpárok a városban. A városháza szigorú szabályozásra szánta el magát.

Az utóbbi hónapokban Bécsben egyre több panasz érkezett rossz helyen leállított vagy meghibásodott kerékpárokról, amelyeket az üzemeltetők nem szállítottak el időben. Azért, hogy az idei bringaszezonban már ne heverjenek szanaszét, azaz nem a dokkoló állomáson elhelyezett kölcsönzős biciklik, Bécs város szigorú rendelettel igyekszik rendet tenni.

A kerékpárkölcsönző cég hétköznapokon 6 és 18 óra között például a bejelentést követően négy órán belül köteles elszállítani a meghibásodott, valahol otthagyott bicikliket. Hétvégén pedig 12 óra a türelmi idő.

Az új szabályozás szerint Bécs zöldfelületein eleve nem szabad letenni a bringákat, kivéve, ha azokat az erre kijelölt tárolókba, vagy a városszerte kihelyezett mobil kerékpártárolókba teszik. Olyan útszakaszon vagy járdán sem szabad azokat leállítani, ahol akadályozzák a forgalmat. Ha az üzemeltető cégek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, akkor akár 700 eurós bírságra is számíthatnak.

Új szabályok vonatkoznak a kölcsönző cégekre is, amelyeknek mostantól bécsi székhellyel kell rendelkezniük. A cégek maximum 1500 kerékpárt üzemeltethetnek, amelyeket egyenként akkreditáltatniuk kell. A bicikliket sorszámozzák és a cég ügyfélszolgálati telefonszámát is könnyen látható helyen kell feltüntetni rajtuk. A rendelet két hónap múlva lép érvénybe.

Legyél az első hozzászóló "Szigorítják a bécsi “bubit”" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*