Téged is vár Debrecen!

A Debrecen Eye, az idei karácsonyi vásár legnagyobb látványossága

Kigyúltak a fények a Kossuth téren és a Piac utcában a debreceni adventi vásár alkalmából. A fényvillamosok elsuhannak a kézműves bódék között, ahogy szemlélődünk a színpompás utcában. Közel 100 faház várja egyedi kézműves portékákkal az ide látogatókat. Vízkeresztig pedig felülhetünk az idei év attrakciójának számító, 30 méter magas Debrecen Eye óriáskerékre, ahonnan elénk tárul a káprázatos fényárban úszó város.

varoshaza

Idén megnyitották a városházát is minden érdeklődő számára. A régi városháza árkádjait és belső udvarát fénybe öltöztették a helyiek. A belső udvaron a Kézműves Alapítvány népi, iparművészeti mesteri kínálják egyedi áruikat. Itt fotózkodhatunk  az impozáns mézeskalács szívekből kirakott Debrecen szívénél.

sziv

Az Angyalliget Alapítvány megváltozott képességű és autista gyerekeknek adott lehetőséget a szereplésre. Több koncertet rendeznek a Kossuth téren. December 17-én a harmadik adventi gyújtás lesz és ezen a napon a Kölcsey Központban lép fel Caramel. Ugyanitt december 26-án a Csik zenekarral örvendezhetnek a karácsonyi koncerten.

Napközben sem unatkozhatunk. Debrecenben a Déri Múzeumban a gazdag helytörténeti anyag mellett egy csodálatos kiállítást lehet megtekinteni: a Munkácsy Trilógiát. Munkácsy Mihály impozáns festménye az Ecce Homo eddig is lenyűgözte az érdeklődőket. A festménynek már a múzeum építésekor külön termet terveztek.

Természetesen Debrecen messze híres az ország legnagyobb református nagytemplomáról, ami a legnagyobb protestáns templom is hazánkban. A Szent Anna római katolikus plébániatemplom, amely egyben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye székesegyháza is, a megyeszékhely belvárosában a Szent Anna útján, míg az ortodox közösség zsinagógája a Pásti utcában, a történeti városközpont közvetlen közelében található.

debrecen

Nagyerdei élményközpont fő ékessége: a Víztorony. A fáradt testnek felüdülés az Aquaticum SPA termálvize. A gyerekeknek pedig csodás élményt kínál a Kerekerdő Élménypark, ami 10 km-re található Debrecentől.

Éld át, hogy élmény maradjon!

 

Legyél az első hozzászóló "Téged is vár Debrecen!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*