Téli programajánlat – Normafa Kardioösvény

Forrás: normafapark.hu

Túra a főváros fölött, online hangverseny, muzsika és verstan, Facebook-koncert – programajánlatunk téli napokra Budapesten és környkén.

Normafa. A tanösvény az „Út az egészséghez” program keretében elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült, ugyanakkor egészséges résztvevőink számára is ajánlatos, betegségmegelőző céllal. A tanösvényen SZÍV alakú túrajelzés vezet végig.

Óbuda hagyományos programjai közé tarto­zik a „ Hangolódj rá!” ifjúsági hangverseny, melyet a ko­ronavírus-járvány az online térbe terelt. A hagyományosan év ele­jén megtartott koncertprogram 2021-ben digitális formában jelenik meg az önkormányzat hivatalos médiacsatornáin. A közösség erejéről és barátságról szóló zeneművek feldolgozását várják akusztikus hangszeres vagy kórus adaptá­cióban. Jelentkezni lehet január 15-ig, a részletes pályázati ki­írás és a jelentkezési lap elérhe­tő az obuda.hu honlapon.

Újbuda Az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény „Albertfalva története képekben” című kiállítással várja az intézmény Face-book-oldalán az érdeklődőket, régi fotók, ásatási leletek, tárgyak, bútorok képei, helytörténeti felvételek segítségével.

Az Ethno Sanzon zenekar

Koncert. A Kelenvölgyi Közösségi ház 1116 Budapest, Kardhegy u. 2. az Ethno Sanzon zenekar koncertjére invitálja a zenekedvelőket 2021. január 22. 18.00 órakor, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A program az intézmény Facebook-oldalán követhető.

Rendhagyó irodalomóra a Bob és Bobék Orchestrával a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22. 11 órakor. A 2011-ben alakult formáció a versmondás és a versmegzenésítés műfaját váratlan szemszögekből közelíti meg. A muzsika és a verstan matematikájának közös nevezőit kutatják, így kiderül, hogy Petőfinek jól áll a reggae, Arany János pedig értelmezhető a swingen és a hiphopon keresztül.

Csömör. Petőfi Sándor Művelődési Ház: annak, aki társaságra vágyik, aki szeret mozogni vagy színházba járni, aki fiatal és aki idős, javasoljuk, ne menjen sehova, ha programot keres, hiszen itt, Csömörön, a művelődési házban mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. Érdemes ellátogatni az intézménybe, ahol az állandó programok mellett számos időszakos kulturális esemény várja a látogatókat.

Dunay Csilla