A terrortámadásokra is kiterjed már az utasbiztosítás

A biztosítási kockázatok idén már a terrorcselekményekből származó sérülésekre, megbetegedésekre is kiterjednek – mondta ma a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán.

Horváth Péter kiemelte: terrorcselekménynél a biztosító társaságok többsége vállalja a kórházi és a baleseti ellátás biztosítását, illetve esetlegesen a hazaszállítást is megszervezi az ügyfeleknek – adta hírül az MTI.
A közelgő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról kérdésre válaszolva elmondta, hogy Franciaország biztonságos úti célnak mondható. Hozzátette azonban, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vezetett nem javasolt országok listáján szereplő országokra a biztosító társaságok jelentős része nem nyújt semmilyen védelmet.

Hangsúlyozta: az utasbiztosítás kiválasztásánál az ügyfélnek figyelembe kell vennie a poggyásza értékét, a repülőgépekről való átszállások számát, hogy hány napra utazik, illetve, hogy az úti célként választott országban milyenek az árak.

Az utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a lehetőségekről a biztosítóknál!

Legyél az első hozzászóló "A terrortámadásokra is kiterjed már az utasbiztosítás" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*