Rejtélyfejtő pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

Izgalmas, éjszakai kalandtúra, Mátyás udvarának titkai és Da Vinci találmányai várják a gyerekeket a Nemzeti Múzeumban első alkalommal június 4-én (szombaton), majd havi rendszerességgel megrendezendő pizsamapartin!

A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.
A sorozatba, új helyszínként belép a Magyar Nemzeti Múzeum. Az iskolás látogatók most először zárás után, éjszaka fedezhetik fel a múzeum látnivalóit.

Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója büszke az inspiráló tanulási élményt nyújtó pizsamaparti-sorozatra. Tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés és az élmény, amely hozzá társul – ez jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot. „Az ebben a szellemben tervezett ismeretterjesztő pizsamapartik lényege is ez, melynek köszönhetően az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak” – mondja a tulajdonos. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes, oktató műsorainak segítségével a magyar történelmi érdekességeken túl Leonardo Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak majd.

A Magyar Nemzeti Múzeum gyakorlott múzeumpedagógusai olyan egyedülálló programot dolgoztak ki a pizsamaparti-programra, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben résztvesznek egy időutazáson.

A kis felfedezők megismerik Hunyadi Mátyás udvarát és titkait, de csak akkor, ha elég ügyesek a rejtvény és kódfejtésben! Reneszánsz táncoktatás és a középkori kőtár zseblámpás lovagkeresése is része a programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás kutatók” a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

Javasolt életkor: 7-13 év

A rendezvény programelemei:
– ismerkedési játék
– exkluzív, éjszakai kalandtúra a múzeumban
– Da Vinci Learning-élményóra
– csendesedés, esti mese
– vacsora, reggeli

Jelentkezés, további információ:
https://www.facebook.com/davincitv
pizsamaparti@mertmarketing.hu

Legyél az első hozzászóló "Rejtélyfejtő pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*