Terrorveszély: amerikai figyelmeztetés

Terrorveszély

Az amerikai külügyminisztérium terrorveszély miatt utazási figyelmeztetést adott ki Európára.

A franciaországi, oroszországi, svédországi és nagy-britanniai terrortámadások azt mutatják, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez hasonló csoportok továbbra is képesek merényletek tervezésére és kivitelezésére – idézte a távirati iroda a washingtoni közleményt.

Az amerikai külügyminisztérium elsősorban a nyári szezon hatalmas tömegeket megmozgató rendezvényeinél inti óvatosságra az Európába készülő amerikai állampolgárokat. Utal mindazonáltal arra, hogy a helyi hatóságok számos intézkedést hoztak a terrorveszély csökkentésére. (Mint emlékezetes, nemrég London hozott szigorúbb intézkedéseket, akkor tiltólistára helyezték egyes járatokon a számítógépeket.)

A közlemény leszögezi, hogy Washington továbbra is szorosan együttműködik európai szövetségeseivel és partnereivel a terrorizmus elleni küzdelemben. A külügyi tárca legutóbb tavaly november végén adott ki utazási figyelmeztetést Európára. A mostani figyelmeztetés szeptember 1-ig szól.

Legyél az első hozzászóló "Terrorveszély: amerikai figyelmeztetés" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*