Több, mint a Csíksomlyó Express: megjelent a Kárpáteurópa új katalógusa

36 oldalon 45 programot tartalmaz a Kárpáteurópa most megjelent új katalógusa. Körutazások magyar szemmel. Ez a Kárpáteurópa utazási iroda szlogenje.

A touroperátor, kulturális, történelmi körutazások szervezésével foglalkozik. Az iroda profilja a Történelmi Magyarország, és a környező államok magyarlakta területei történelmi és kulturális emlékeinek, nevezetességeinek, az ott élő honfitársaink mindennapjainak bemutatása. Ennek megfelelően buszos körutakat szervezünk a Történelmi Magyarország egykori, Trianont követően elcsatolt területeire, Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, Délvidékre, Horvátországba, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia egykori részeire és érdekszférájába tartozó területekre, így Ausztriába, Csehországba, Németországba, Horvátországba, Lengyelországba, Észak-Olaszországba is. Május végétől, június elejétől az év végéig már csaknem minden héten indulnak az iroda buszai.

Az iroda legtöbb, csaknem másfél ezer utast vonzó programja a csíksomlyói búcsúra indított pünkösdi különvonat, zarándokvonat, charter vonat, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz A csaknem fél kilométer hosszú Össznemzeti Zarándokvonat jövőre, 2022. június 3-6. között tizenharmadik alkalommal keresik fel Erdélyt, a Csíksomlyói Búcsút és a Történelmi Magyarország 1000 éves határát.

A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz többet nyújt egy vasúti utazásnál. A vonat a tervek szerint júniusban 16 kocsiból áll, amelyből 2 étterem/büfé kocsi, ahol 4 csillagos szálloda munkatársai szolgálják ki az utasokat – nem négy csillagos áron. A kulináris élvezetek mellett autentikus magyar népzenét játszó zenekar szórakoztatja itt az utasokat. A vonat vendége lesz Dévai Nagy Kamilla, Liszt Ferenc díjas énekes. Fővédnök Böjte Csaba. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz kocsijai behangosítottak, az idegenvezetők folyamatosan tájékoztatják a az utasokat a látnivalókról.

A Kárpáteurópa olyan híres, hírhedt emberek nyomába is ered, akik sokszor jó, sokszor rossz irányba alakították a világ és Magyarország sorsát. Így például történelmi detektívtúrát teszünk Adolf Hitler nyomában a Sasfészekben vagy felfedezzük Ausztriában és Bajorországban a Sissi emlékeket.

Szokásos útjai mellett új ajánlatok is találhatóak az iroda kínálatában: Petőfi nyomában (az emlékév tiszteletére), Partiumi, erdélyi városok és magyar nagyjai, Kárpátalja – kirándulással a Tisza forrásához, Magas-Tátra, Árpád-házi sörtúra Csehországban, Prága magyar emlékei, Baltikumi körút.

Az iroda ajánlatában azonban nemcsak külhoni, hanem belföldi utak is szerepelnek. A Kárpáteurópa 2022. évi katalógusát itt lehet virtuálisan lapozgatni.