Tunézia: három városba is repül charter

A Tunéziai Belügyminisztérium több olyan fontos intézkedést is tett, ami tovább növeli a turisták biztonságát és biztosítja a turisztikai szektor megélhetését – mondta el Az Utazónak, Leith Ben Zakour a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi igazgatója. – A minisztérium elindított egy olyan non-stop üzemelő zöld vonalat, amely a nap bármely szakában azonnali tanácsot ad, vagy ha kell a szükséges intézkedésről is gondoskodik, ha a turisztikai szolgáltatók, az éttermek, szállodák, bárok ezt igénylik. Emellett egy olyan tanfolyamot is elindított, ahol a szolgáltatók mindent megtanulnak, amire a veszély megelőzése, vagy elhárítása kapcsán szükség lehet.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete azt is feladatának tekinti, hogy az utazásszervező partnerek munkáját is segítse. Ennek keretében azok a charter üzemeltetők, akik legalább 60 százalékos kapacitást érnek el a Tunéziába induló járatokon, az üresen maradt helyekre támogatást kapnak. Jó hír, hogy ennek hatására, májustól már ismét hetente üzemelnek a charterjáratok Tunézia irányába. A turisták három repülőtérre – Jerba, Monestir és Enfida – indulhatnak, júniustól október végéig pedig már a megszokott ütemben, a megszokott repterekre mennek majd a charterek.

A szakmának nyújtott segítség mellett Magyarországon elindítottunk egy országos szintű kommunikációs kampányt, ahol nagy hangsúlyt kapott a szolidaritás, ami a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/IranyTunezia) is megjelenik – magyarázta a szakember. – Idén a „Tunézia. Ott a helyem!” lett a szlogen, mivel úgy gondoljuk hogy Tunéziának minden segítségre szüksége van.

Hogy mi várja ilyenkor az utazókat? Nos Tunézia egy kellemes klímájú ország gyönyörű tengerparttal.Májustól November végéig ideális strandidő van.

Minden nagyobb turisztikai városba érdemes elmenni a hangulatért, a pezsgésért az éjszakai életért és a soukh-okért, vagyis a piacokért. Ugyanakkor az utazót másfajta kellemes meglepetés is érheti, hiszen délben, a hőségben is hűvös kis utcák várják a soukhokba látogatókat. Emellett pedig számtalan szabadidős tevékenység várja az utazót a turisztikai központokban. A medencékben, a tengerparton lehet fürdeni, sportolni, másutt lehet lovagolni, vagy az extrém sportoknak hódolni és ott van a sivatag, ami talán a legszebb a maga nemében és a sqvadosok számára igazi paradicsom.

Kihagyhatatlan a gyönyörű sziget, Djerba is, amelynek környékén akár még delfineket is láthatunk. Gyönyörű fehérhomokos partja van és kellemes az időjárása. Nagyon sok tunéziai is ott tölti a nyaralását, mert számukra ez a legcsodálatosabb hely az országban.

Aki Tunéziában jár véletlenül se hagyja ki a több ezer éves történelem emlékeinek megtekintését, hiszen számtalan nép hagyott nyomott az ország kultúrájában. Érdemes megnézni az ősi várost Karthagót és szintén a római kori emlékek közé tartozik a látványos az EL-Jem-i Colosseum. Emellett a nagyobb városok egész évben rengeteg kulturális programmal várják a látogatókat.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi igazgatója ezért is ajánlja mindenkinek, hogy indulás előtt konzultáljon az utazás szervezővel, hiszen a számtalan látnivaló és program, valamint a változatos gasztronómiai kínálat miatt Tunéziában, akár egy-két hetet is nagyon tartalmasan ki lehet tölteni, ha jól meg van tervezve az utazás.

A tunéziaiak nagyon vendégszeretőek, segítőkészek – jobban, mint bármikor. Mert most van a legnagyobb szükség az összefogásra. És akármikor szeretnének Tunézia mellett dönteni, mi azért vagyunk,hogy mindenben segítsük a döntésüket és szorosabbá tegyük a két ország közötti kapcsolatot – tette hozzá.

Legyél az első hozzászóló "Tunézia: három városba is repül charter" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*