Turracher Höhe: A tél sokszínűsége 1.763 m magasságban

A szolgáltatás és a minőség a Turracher Höhe-n nemcsak üres frázis csupán, hanem megélt attitűd, a pályakomornyikok és a komornyik-üzemek naponta bizonyítják; Fotó: Kampitsch

1.763 méterrel a tengerszint feletti fekvésének köszönhetően a Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe, és novembertől májusig sokszínű síparadicsomként működik. A síelők és a hódeszkások különösen kedvelik az összesen 42 kilométer hosszú, 2 205 méteres magasságig felnyúló hóbiztos sípályákat. Az új Kidslope, a Snowpark, a Funlope és a Funcross Ausztria leggazdagabb hegyi élményvilág-kínálatát nyújtja. Vonzó családi ajánlatok, gyermekbarát helyek, a Turracher See tükörsima jege, valamint Nock-hegyek között vezető széles és hóbiztos sípályák teszik teljessé a téli élményeket.

Fotó: Christoph Rossmann

Fotó: Christoph Rossmann

A Karintia és Stájerország határán, a tengerszint felett 1 763 méter magasságban található fennsík – a Nockberge régió szívében – a 2.400 méter magasságig felnyúló hegycsúcsokkal és a Turracher See tengerszemmel lenyűgöző élményeket kínál. A Turracher Höhe sokszínűsége a snowboardozás, a hosszútávfutók, és téli és a hóbakancsos túrák szerelmeseinek, a gyaloglók, és sítúrázók, a korcsolyázók és az éjszakai ródlizás kedvelőinek egyaránt izgalmas élményeket nyújt. A hosszú, széles lesiklópályák és a tökéletesen előkészített sípályák, valamint a síterület áttekinthetősége a Turracher Höhe abszolút erősségei közé tartoznak. A skiresort.de – a világ legnagyobb síterület-tesztelő portálja – 2016 telén nem véletlenül választotta a síterületet „a 60 km-nél rövidebb sípályájú területek” között a legjobbnak.

Höchst.persönlich

A jó közérzet legfőbb garanciája a szívélyes vendégszeretet és a szolgáltatások minősége, ahogyan azt például az egyedülálló síkomornyik-szolgáltatás és komornyik-szálláshelyek bizonyítják. A Turracher Höhe síkomornyikjai a klasszikus szolgáltatásnyújtás mesterei. Naponta úton vannak a síterületen, és a sípályán a kicsik és a nagyok életét egyaránt megkönnyítik: a csöpögő orrokra papírzsebkendővel, a napégette arcokra napvédő krémmel, a gyerek részére édességgel, a gyerekek szülei részére kérésükre egy pohárka presecco-val szolgálnak.
És ha ez sem elég, exkluzív közérzet-javító programot is kínálnak. Így azok a vendégek,
akik komornyik-szálláshelyen szállnak meg, korán reggel hóbakancsos túrán vehetnek részt, amelynek keretében egy alpesi konyhában költhetik el ízletes reggelijüket, élvezetes sínapokat tölthetnek el itt, és kulináris élményeket is szerezhetnek.

highres_517212_TurracherHoehe__08-03-2015__action_fs__unknown__Katja_Pokorn__Qparks__025

Ausztria legjobb élményvilágot nyújtó hegyei

A Snowpark Turracher Höhe mára már a freestlye-osok fellegvárának számít: a parkban egyaránt vannak kezdők, középhaladók és haladók számára kialakított pályák, melyeket a saját shapecrew naponta professzionálisan karbantart. Az 1,5 km hosszú, kifinomult deszkás manőverekre tervezett és a kiemelkedő személyes teljesítményeket lehetővé tevő snowpark látványos elemei a freestyle-osok és a hódeszkások szívét a kezdőktől a haladókig megdobogtatják. És a legjobb: a telepített SpotON-HD kamerák segítségével bárki filmre veheti saját teljesítményét, és egyenesen a sípályáról posztolhatja a Facebookon. További információk: www.snowpark-turracherhoehe.com
A Snowparkkal párhuzamosan fut a Funslope – amely a teljes család számára igazi élvezetet nyújt, mivel a hagyományos lesiklópályákkal ellentétben tökéletes változatosságot kínál: a legkülönfélébb havas és nem-havas elemekből körülbelül 850 méteren olyan élményvilág található, ahol a kis ugratókon a fiatalok és az idősek egyaránt kitombolhatják magukat. A nagy csigákkal és butterboxokkal, valamint az alagutakkal és meredek kanyarokkal tarkított pályán bárki bizonyíthatja tudását.
A Turrache Höhe-n az új Funcross számtalan szórakozási és tevékenységi formát kínál, és a helyi télisport-kínálatot még egy lehetőséggel gazdagítja. Amíg a Funslope könnyebb karakterisztikájával fiatalok és idősek számára, valamint minden tudásszinthez egyformán megfelelő, addig a Funcross a sportos kihívások kedvelői számára nyújt felejthetetlen élményeket. A sí- és a hódeszka-cross mintájára itt is igazán mindent bele lehet adni.
A Wildkopf-lesiklópálya közelében lévő „Nocky’s WinterZeit“ azoknak a kis síelőknek az igényeihez igazodik, akik már biztosan állnak a lécen. A kicsiket mindig a kabalafigura, Nocky és barátai kísérik.

Igazi téli feeling

A Turracher Höhe síparadicsomban eltöltött téli üdülés mindenekelőtt változatosságot kínál. A Nockeberge idilli, érintetlen téli tájai, a téli sportok ekkora választékéval kombinálva teszik a régiót különlegessé. A Turracher Höhe ezért a fiatalok és az idősek körében egyaránt kedvelt, a sportot és a kikapcsolódást kedvelők számára kialakított üdülőhely.
A Turracher Höhe a síterületen kívül sífutópályáikkal is várja vendégeit. Négy különféle, összesen 15 kilométer hosszúságú sífutópálya közül lehet választani. Számos téli túraút vezet a cirbolyaerdők között, a behavazott alpesi mezőkön át, a három tengerszem mentén. Aki a csodálatos tájat alaposabban is szeretné megismerni, annak hóbakancsban érdemes útnak indulnia.
A hegyek szerelmesei a Turracher Höhe-ről indulva a Nockbergi Bioszféra Parkban tehetnek hosszú sítúrákat. A Turracher See tengerszem, amely télen természetes jégfelületté válik, a korcsolyázás kedvelőinek kedvence. Itt a jégkuglizók is tökéletes feltételek között hódolhatnak kedvenc sportjuknak. A lovas szánkózás hangulatos és képeskönyvbe illően romantikus. Immár hagyománnyá váltak a ródliesték, amelyekre kedd és csütörtök esténként 20:00 és 21:30 között kerül sor a kiválóan kivilágított Sonnalm-lesiklópályán (1 km). Az éjszakai ródlipartikat az idősek és a fiatalok egyaránt nagyon élvezik. Különösen kellemes és hangulatos a ródliparti akkor, ha az embert előtte a Sonnalm-hüttében raclette-en sült finomságokkal, vagy a Meizeit-hüttében kemencében sült kolbásszal kényeztetik.

Fotograf Himsel

Fotograf Himsel

Kalandra fel!

A Turracher Höhe lejtőin a kalandvágyók és az adrenalinfüggők is megtalálják, amire vágynak.
A nagyok és a kicsik körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer: a látványos, 1,6 km hosszú pálya a hegyi panorámaállomástól (2 000 méter) indul, és éles kanyarokon, íveken, hullámokon és ugratókon keresztül vezet le a Turracher Höhe-i állomásra (1 763 méter). A legmodernebb és elsősorban biztonságos technológiának köszönhetően a ródlizás télen és nyáron egyaránt lehetséges.
Legkésőbb egy motoros szánon ülve mindenki tisztán megérzi, hogy mi hajtja az adrenalinfüggőket és a kalandvágyókat. A Skandináviából és Kanadából ismert motoros szántúrákat a Turracher Höhe síparadicsom 3 éve kínálja vendégeinek. A gyakorlóterepen történő átfogó betanítást követően a „get the experience” jegyében a behavazott tájon megkezdődik az adrenalin szintet megnövelő, 2 órás vezetett túra.
Egy egyszeri élmény ára, amely ajándéknak is kiváló lehet, 180,- EUR / szán.
Információs és foglalás a honlapon.

Egyedi és kellemes!

A magasszintű szolgáltatásnyújtást a Turracher Höhe hangulatos hüttéinek házigazdái is vállalták. A stájer-karintiai édességet, a Schmankerl-t itt még felszolgálják – a Turracher Höhe vendéglátó helyein ugyanis a önkiszolgálás ismeretlen fogalom. Az, hogy a finomságokat friss, helyi termékekből készítik, a Turracher Höhe hüttéinek házigazdái számára becsületbeli ügy.
A Turracher Höhe üdülőparadicsomban mindenütt lehet igazi finomságokat találni: A K-Alm Hütte (1 780 méter) ad otthont Európa talán legelső szalonnafüstölő kemencéjének. Az AlmZeit-Hütte (1 968 méter) a serpenyős egytálételekre specializálódott. A Sonnalm-on (1 845 méter) raclette-tel, a Gasthof Almstube-ban (1 850 méter) kétféle havasi szénalevessel, a Georgs Einkehr-ben (1 450 méter) sajttal töltött grillezett szarvaskolbásszal, a MeiZeit-Hütte-ben (1 808 méter) kemencés sültekkel, bordákkal és társaikkal és hasonló finomságokkal kényeztetik a vendégeket.

Magas szintű konyhaművészet

Igazán ízletesen főznek például a Hotel Hochschober konyháján. Itt nagy hangsúlyt fektetnek a régióból származó termékekből készült egészséges ételekre. A vegán étrendet követők is megtalálják itt a kedvükre való – a saját vegán étlapon szereplő – ételeket.
A Romantik Seehotel Jägerwirt hotel szakácsai is igen magas színvonalon főznek – mottójuk: Ami bio, az jó. A helyi még jobb. A vad-, a marha-, a sertéshús és a pisztráng frissebb nem is lehetne – ezek a közvetlen környékről származnak.
A Schlosshotel Seewirt konyhájában egyébként egy fiatal, innovatív mesterszakács áll a tűzhely mellett: a ház fia, Philipp Prodinger, aki egy kicsi, elegáns, nagyon exkluzív, ínyenc éttermet vezet (szerdától szombatig). Még egy Prodinger is természetesen „varázsol” a Turracher Höhe rögtön az ajtó előtt elterülő, természetes kertjéből származó friss összetevőkből: a csemegék a nockbergi lazactenyésztő Siegfried Gruber, a marhahús Leonhard Pertl, a bio tojások az őstermelő Hans Peter Huber termékei.

Legyél az első hozzászóló "Turracher Höhe: A tél sokszínűsége 1.763 m magasságban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*