Újabb budapesti luxusszálloda a láthatáron

A Belvárosi Kávéház újjáélesztése, Budapest első török éttermének megnyitása is szerepel a 2018-ban debütáló ötcsillagos hotel repertoárjában.

Várhatóan mintegy 10 milliárd forintos felújítás veszi kezdetét napokon belül, melynek végén a 19. században épült déli Klotild Palota újjászületik. A tervek között 156 szoba, spa és tetőtéri Sky Bar, kávézó és eredeti török látványkonyhával felszerelt étterem szerepel.

Az épület fénykorában 1000-2000 négyzetméteres lakásoknak adott otthont, és itt működött a legendás Belvárosi Kávéház, melyet később kaszinóként üzemeltettek. A II. világháborútól kezdve sajnos az épület állapota folyamatosan csak romlott, mígnem 2012-ben életveszélyes állapota miatt teljesen kiürítették.

Az ingatlan 89%-a 2014 óta a híres törökországi szállodalánc-tulajdonos Özyer Csoport magyarországi leányvállalatának a kezében van, nemrég pedig a kisebb hányadot is sikerült megvásárolniuk.

A kivitelezés ennek ellenére magyar vállalkozókkal történik, akik a korabeli rajzok segítségével visszavarázsolják az épület eredeti állapotát, természetesen a műemlékvédelem összes szabályának betartásával.

A tágas szobák és pazar közösségi terek mellett a török gasztronómia ínyencségeit felvonultató étterem lesz a szálloda csúcspontja. De ami talán a legfigyelemreméltóbb, hogy ez lesz az első minősített zöld hotel Magyarországon.
 

Fényképes illusztrációért kattintson ide! 

Legyél az első hozzászóló "Újabb budapesti luxusszálloda a láthatáron" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*