Újabb rekord a budapesti repülőtéren

2015. december 10-én délben a Budapest Airport utasforgalma elérte a 10 millió főt, vagyis 2015-ben egészen eddig 10 millió utas fordult meg a repülőtér termináljain. Erre egészen eddig nem volt példa, a szám abszolút rekordnak számít.

A nyertes egy tatai pedagógus házaspár lett, akik sikerrel vettek részt a Budapest Airport nyereményjátékán, így egy négynapos hosszúhétvégét tölthetnek el a mesés Isztambulban a repülőtér és a Pegasus légitársaság jóvoltából.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója örömét fejezte ki az esettel kapcsolatban. Elmondta, hogy hihetetlenül jó érzés, hogy a kemény munka meghozta a gyümölcsét, és a Budapest Airport beléphetett az egy éven belül nyolc számjegyű utasforgalmat kezelő repülőterek elit klubjába. Ezután is azon lesznek, hogy még több vonzó desztinációval kössék össze a magyar fővárost, mely várhatóan újabb rekordot eredményez majd 2016-ban.

A forgalomnövekedéshez a sok új járat, a már meglévők számának növelése, repülőgép-kapacitások emelése és természetesen a turisztikai kínálat folyamatos növekedése is nagyban hozzájárult. A budapesti a kontinens egyik leggyorsabban növekedő repülőtere, 2015-ben már 44 légitársaság összesen 100 útvonala érhető el az utasok számára.

 

Legyél az első hozzászóló "Újabb rekord a budapesti repülőtéren" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*