Újraálmodták a filmsztárrá tett francia autócsodát: Fantomas DS-e visszatér

A Musée National de l’Automobile – Collection Schlumpf Louis de Funès filmjeinek emblematikus autói előtt tiszteleg időszakos kiállításával, amely 2023. április 5. és november 5. között lesz látható.

A kiállításon megtekinthetők a filmekben szereplő autók (például a DS), plakátok, forgatási fotók és egyéb kiegészítők társaságában. A DS Automobiles a Louis de Funès Múzeummal együtt képviselteti magát az eseményen egy olyan egyedi rajzzal, amely a „Fantomas visszatér” modern adaptációjának tekinthető.

Jean Marais, Louis de Funès és Mylène Demongeot társaságában a DS a Fantomas-trilógia második részének nagy sztárja volt, különös tekintettel a Vezúv szerpentinjén Rémy Julienne-nel leforgatott jelenetre, majd a végső menekülésre a kieresztett szárnyakkal felrepülő DS volánja mögött.

„A DS az autóiparon túl is forradalmat csinált. A francia örökség része lett és fontos szerepet foglal el a francia filmgyártás történetében. A Louis de Funès Múzeum felkérésére válaszolva rajzoltuk meg ezt a modern DS-t, tisztelegve Fantomas DS-e előtt. A rajz Geoffrey Rossillon nevéhez fűződik, aki a Frédéric Soubirou által vezetett Külső stílusért felelős team tagja.” – mondta Thierry Metroz, a DS Automobiles stílusigazgatója.