Újra forog az óriáskerék az Erzsébet téren

– Az óriáskerék paraméterei megegyeznek a tavalyival, ugyanaz a gyártó is. Jelenleg ez a 65 méter magas építmény a legnagyobb a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül Európában. Maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc – mondta Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál főszervezője a 2014. május 26-i sajtótájékoztatón.

A május 25-től működő Sziget Eye összesen 41 darab nyolcszemélyes, légkondicionált zárt kabinnal, valamint egy négyfős VIP-kabinnal működik. Alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, ahol daruk segítségével tizenöt ember építette nyolc nap alatt. Működése egy elektromágneses rendszernek köszönhetően zajmentes.

A Sziget szervezésében először 2012-ben állítottak fel egy óriáskereket a fesztivál területén. Tavaly júniustól hat héten át működött az Erzsébet téren a mostanihoz hasonló méretű óriáskerék, majd lebontották és a látványosság augusztusban áttelepült a Hajógyári-szigetre – emlékeztet az MTI.

Az óriáskerék vasárnaptól csütörtökig 10-től 24 óráig, péntekenként és szombatonként 10-től éjjel 2 óráig üzemel a belvárosban. Kedvezményesen használhatják a Sziget Eye-t a 140 centiméternél kisebb gyerekek és a nyugdíjasok, minden 20 év alatti V. kerületi lakó pedig egy kísérővel, egy alkalommal, ingyen veheti igénybe a szolgáltatást. Egy felnőtt jegy ára 2400 forint, a gyerekjegy 1500 forintba kerül.

Legyél az első hozzászóló "Újra forog az óriáskerék az Erzsébet téren" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*