Újra virágba borul a fél ország

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága 2017-ben is meghirdeti az ország legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezését, a Virágos Magyarország versenyt.

A megmérettetés 1994 óta borítja virágba a fél országot: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település vesz részt benne, így évente közel hárommillió embert mozgat meg. Az ENSZ turisztikai szervezete 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította, és ehhez a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny is aktívan kapcsolódik.

Az idén több újítással is készülnek a szervezők. Elindult például a verseny saját közösségi oldala, hogy a vonzó, látványos posztok, a verseny és a pályázók híre minél több emberhez eljusson. Ezeken a felületeken folyamatosan követni lehet majd, hogy melyik település hol tart a készülésben, milyen kreatív, inspiráló ötleteket vet be, s hogyan dolgozik a zsűri.

A hazai győztesek képviselik majd az országot a nemzetközi megmérettetésen

Szintén újítás, hogy idén a megszokott díjak mellé a Magyar Turisztikai Ügynökség alapított egy újat is: „A legvirágosabb úti cél” kategória jelöltjeire bárki szavazhat majd a verseny Facebook-oldalán. A két fődíjas (egy város és egy falu) a nemzetközi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen is jó hírét viszi Magyarországnak, minden évben: 2017-ben a tavalyi nyertesek, Kaposvár és Tihany vesznek majd részt a nívós megmérettetésen.

Legyél az első hozzászóló "Újra virágba borul a fél ország" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*