Vadnapok tökös-mákos rétessel a Tanyacsárdában

Vadnyúlgerinc és comb

Október 29-től november 1-ig a Vadnapok kerül főszerepbe a Lajosmizsei Tanyacsárdában.

Az ősz beköszöntével a tradícióknak megfelelően ezen a hétvégén is a halak – a Sobri Halnapok – után a vadaké a főszereplő a Lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában. A terítéken a vad erőleves, a vaddisznó becsinált leves, a vaddisznópörkölt, a vaddisznósült köményes burgonyával, a szarvasborjú-filé és mindehhez a nagy sláger, a tökös-mákos rétes.

Rozmaringos pácban érlelt vaddisznósült borban gőzölt körtével csipkebogyós rösti burgonyával

A vadhúsból készült ételek ráadásul nemcsak ízletesek, hanem élettani szempontból is kifejezetten ajánlhatók, mert miközben fehérjében és ásványi anyagokban gazdagok, alacsony a zsírtartalmuk. Ráadásul hormon- és gyógyszermentesek, mivel a vadak a természetből szerzik be táplálékukat.

Vaddisznó betyárleves

k. e.