Vallásturisztikai központtá akar válni Krakkó és környéke

A nagyrészt uniós támogatásból finanszírozott akcióban 303 ezer euróért elsősorban külön kiadványok, a vajdaságot népszerűsítő honlap és film készül. A vajdasági hatóságok turisztikai, sport- és promóciós osztálya a zarándoklatokat szervező külföldi szervezetekkel is tervez találkozókat, és a lengyel pápának szentelt mobilmúzeumot is útnak indít.

    A lengyel hivatalnokok és a vallásturisztikai utak szervezői szerint megfelelő marketinggel a régió akár a portugál Fátimáéhoz vagy a francia Lourdes-éhoz hasonlítható látogatottságnak fog örvendeni. Hangsúlyozzák, hogy a vallási turizmus fellendítése az egész vajdaság számára fontos, hiszen a zarándokok nem csak a szent helyeket látogatják.

    A tervek szerint a milánói vagy madridi műhelytalálkozókon és vásárokon nemcsak az ismert helyszínekre, például az évente csaknem 2 millió zarándokot fogadó lagiewniki szentélyre hívják fel a külföldiek figyelmét. A lengyel pápán kívül több szent vagy boldoggá avatott személy emlékét őrző helyek, illetve a UNESCO világörökség részeként számon tartott épületeket is felölelő faépítészeti turistaút ismertetését is fontosnak tartják.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Vallásturisztikai központtá akar válni Krakkó és környéke" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*