Változtak a Kanadába utazás feltételei

Azon magyar állampolgár, aki Kanadába készül, elengedhetetlen, hogy rendelkezzen elektronikus beutazási engedéllyel. Így az utasoknak hasonlóképpen kell eljárniuk, mint az Egyesült Államok, illetve Ausztrália esetében, ugyanis Kanada is kidolgozta saját Elektronikus Beutazási Engedély rendszerét, az ETA-t (Electronic Travel Authorisation).

A rendszer azonban roppant egyszerű, az 5 évig vagy pedig az útlevél lejártáig érvényes engedélyt mindössze 7 kanadai dollár ellenében bárki kiválthatja az interneten. A meglévő okmány a vízummentes beutazás feltétele, így aki 2016. március 15-e után nem rendelkezik ilyennel, azt érvényes repülőjegy fejében sem engedik felszállni a gépre.

Érdemes tudni azonban, hogy az engedélyre akkor van csak szükség, hogy ha a Kanadába történő beutazás vagy tranzitátszállás légi úton történik meg, vízi-, illetve szárazföldi határátkelés esetén ez nem szükséges.

Az utas kérelmét abban az esetben megtagadhatják, ha korábban már kiutasították Kanadából, esetleg beadott menekültkérelmét negatívan bírálták el.

Legyél az első hozzászóló "Változtak a Kanadába utazás feltételei" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*