Villáminterjú a nyitásról – aki válaszol: Gaál Miklós, a Donautica Hotel igazgatója

Az Utazó magazin a nyitásról kérdezte meg az érintetteket: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: Gaál Miklós, a Fadd-Domboriban található Donautica Hotel szállodaigazgatója.

– Hogyan készültek a nyitásra?

– A Donautica hivatalosan egyetlen percre sem zárt be. A hatályos rendeletben foglaltaknak megfelelően az üzleti-gazdasági, oktatási motivációval érkezőket mi eddig is fogadtuk. A wellness szolgáltatások nálunk sem voltak elérhetőek ebben az időszakban, mégis a folyamatos üzemelés miatt a Donautica biztos támasza volt a térségben úton lévőknek. Így a mi „újranyitásunk” inkább azt jelenti, hogy újra majdnem teljes a szolgáltatás palettánk. Bízunk abban, hogy a helyzet tovább javul és a rendezvények is hamarosan elérhetővé válnak.

– Milyen újdonságok várják a vendégeket?

– A kényszerű forgalomcsökkenés adta időben hatalmas tereprendezési munkákat végeztünk a komplexum környezetében. Ebben az időszakban készült el a helyi turizmus egészét befolyásoló kerékpárút, amely közvetlenül a szálloda mellett halad el, és amelynek a megépülését anyagilag is támogatta cégcsoportunk. Ezek mellett a teljes festés nagytakarítás, parkosítás, sporteszközök karbantartása rutinfeladatnak számít. Azoknak a vendégeinknek, akik rajonganak a különleges vízi élményekért egy bombameglepetéssel is készülünk, de ezt még nem árulhatom el.

– Miként alakulnak az árak a tavalyi hasonló időszakhoz képest? Lesznek-e akciók?

– Mindig arra törekedtünk, hogy megőrizzük a „Donautica élmény” ár-érték arányát. Ez az idén sem változik. Úgy tapasztalom, hogy a prémiumminőség iránt töretlen az érdeklődés. Azoknak mindenképp nyújtunk kedvezményt, akik nem az utolsó pillanatra hagyják a döntést.

– Mennyire sikerült megőrizni, vagy pótolni a személyzetet?

– Büszkék vagyunk arra, hogy azon kevesek közé tartozunk, akik valamennyi munkahelyet megőriztek és szinte ugyanazokkal az emberekkel fogadjuk vendégeinket az idén is.

– Mivel számolnak a következő időszakra és a nyárra?

– A nyári szezon bizonyos időszakaiban már alig találni szabad helyeket, de főleg a májusi, és június eleji időszakra, valamint az augusztusi napokra fogadunk még rendeléseket.

émz